home Nieuws Wat je kan met een horeca kassasysteem in 2019

Wat je kan met een horeca kassasysteem in 2019

Het kassasysteem is de hart van je horecazaak. Zonder kassasysteem kun je namelijk niets verkopen, geen bestellingen opnemen en je zaak niet doen groeien aan de hand van data inzichten. Kassasystemen hebben tegenwoordig zoveel onmisbare functionaliteiten, die ook steeds beter, mobieler en efficiënter worden. Maar wat kun je allemaal met een horeca kassasysteem (https://www.lightspeedhq.nl/kassasysteem/restaurant/) anno 2019? Op welke functionaliteiten moet je letten? Om een naadloze ervaring voor jouw gasten te creëren, dient het elk aspect van jouw bedrijf te kunnen beheren.

1. Cloud-based
Met een cloud-gebaseerde kassasysteem, beschik je over echte mobiliteit. Managers en personeel doen alles op mobiele devices die verbonden zijn met wifi, met inbegrip van menu- en workflow-instellingen, beschrijvingen, reserveringen, het opnemen van bestellingen, verzenden van bestellingen en beheren van het vloerplan. Alles gebeurt in real-time, wat meer inzichten geeft over het operationele succes van de zaak en de efficiëntie verhoogt.

Een goed cloud-gebaseerd mobiel kassasysteem zorgt ook voor een back-up in geval van een storing van je internet of wifi. Dit zijn meestal nood-routers die je toestaan te blijven werken zonder wifi.

2. Mobiliteit
Kassa’s die dankzij de Cloud draaien op een mobiel device, zoals een iPad of iPhone, bieden de mogelijkheid om overal in de zaak bestellingen op te nemen. Bestellingen kun je rechtstreeks van de tafel naar de keuken of bar sturen. Het keukenpersoneel kan direct aan de slag gaan zodat het eten binnen mum van tijd op tafel komt.

3. Betalingssnelheid
Afhankelijk van het land en lokale betalingsverwerking, kunnen de betalingen via een mobiel apparaat worden geaccepteerd, ook van contant-, debit- en kredietkaarten. Mobiele kassasystemen bieden de optie om de rekening naar gasten te mailen of om die te printen.

4. Personeelsbeheer
Met een modern kassasysteem kun je gebruikersaccounts aanmaken voor iedere individuele werknemer. Accounts beschikken over flexibele veiligheidsinstellingen; je bepaalt welke werknemers toegang hebben tot de kassalades, bijvoorbeeld.

Ook kan je personeel (https://www.ondernemenmetpersoneel.nl/horeca/857-personeel-werven-in-de-horeca-10-tips.html) makkelijk in- en uitklokken in het systeem waardoor je een beter overzicht hebt van gewerkte uren en de prestaties van je personeel. Wie zijn de beste verkopers en welke medewerkers hebben meer training nodig? Alle data wordt opgeslagen door je kassasysteem.

5. Rapporten en data
Met cloud kassasystemen kun je je zaak in de gaten houden, zelfs als je er niet bent. Een rapportage maken, de voorraad controleren of omzet per dag en per uur bekijken, dit alles kan via je mobiele apparaat, zelfs als je niet ter plaatse bent. Data rapporten kunnen je helpen om je menu beter op te zetten, je omzet op te volgen en beslissingen te maken op basis van data in plaats van buikgevoel.

6. Klantgerichtheid
Het belangrijkste in je horecazaak is natuurlijk om de best mogelijke gastervaring te bieden. Om je vaste gasten tevreden te houden, is het belangrijk dat je gastprofielen kan aanmaken in het systeem. Zo kun je zien wanneer de gast een nieuwe reservering maakt, en of hij/zij bepaalde gerechten of wijnen elke keer weer besteld. Personeelsleden kunnen zo uw terugkerende gasten “het gebruikelijke” aanbieden. Dit bevordert klantenbinding en klanttevredenheid.

Voor gasten met allergieën is het belangrijk om te weten waar en hoe hun gerechten bereid worden. Voeg daarom detailinformatie toe aan menu-items, zodat uw bedienend personeel altijd de nodige informatie kan voorzien aan de gasten.

7. Multi-location
Een mobiel kassasysteem is enorm handig als je meerdere horecazaken (https://horecasite.nl/) beheert. Als je in al je zaken hetzelfde cloud-gebaseerd kassasysteem gebruikt kan je ten alle tijde een overzicht houden over alle zaken. Welke zaak loopt goed? Welke heeft een minder goede week gehad? Dankzij het cloud-gebaseerde systeem hou je zicht op alle zaken, waar je ook bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *