home Opening / Presentatie Fenicie opent in voormalig pand Gastrobar Paris

Fenicie opent in voormalig pand Gastrobar Paris

Libanees restaurant Fenicie opent begin februari 2019 haar 2e vestiging op het Leidseplein in Amsterdam. Het restaurant van 460 m2 kent twee ingangen; één aan de Korte Leidsedwarsstraat en één aan het Kleine Garmantplantoen. In het pand, waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw, zullen per februari 2019 niet één maar twee restaurants hun deuren gaan openen.

Fenicie

De alfabetletters van toen die door de Feniciërs zijn ontwikkeld zien wij hedendaags ook weer terug in ons alfabet. En zo wil restaurant Fenicie ook het beste van Libanon naar Amsterdam brengen. Het succesvolle concept uit Purmerend, dat sinds 2016 geopend is, heeft na lang zoeken de perfecte plek voor uitbreiding in hartje Amsterdam gevonden. Het restaurant zal plaats bieden aan ruim 120 gasten die naast de ultieme shared dining experience met huisgemaakte traditionele mazze ook welkom zijn voor een borrel in de avond.

De keuken van Libanon

Hummus, falafel, tabouleh, baba ganoush en kibbeh. Voor velen klinken deze gerechten inmiddels bekend in de oren, maar heb je het deze mazze wel eens geproefd zoals de Libanezen het voorgeschoteld krijgen? Fenicie neemt haar bezoekers mee in een rondreis door Libanon en brengt hier een diversiteit aan ingrediënten, smaken en gerechten met zich mee. Proef muhammara die 12 uur op het vuur heeft gestaan en hummus als nooit tevoren door de bereidingstijd van 24 uur. En good to know: de échte Libanese keuken is óók perfect voor vegans!

 

Twee restaurants

In het grote pand zal naast Fenicie nog een ander horecaconcept zijn deuren gaan openen. Fenicie heeft aan de achterzijde plaatsgemaakt voor De Burgerfabriek, die de ingang aan de Korte Leidsedwarsstraat als entree zal gebruiken.

 

Volg Fenicie op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *