home Nieuws François Mitjavile, Jean-Luc Jamet en Gerhard Kracher op Wine Professional!

François Mitjavile, Jean-Luc Jamet en Gerhard Kracher op Wine Professional!

Na een geslaagde editie van Gastronomie/Fine Food Professional op 5 november jl. in het Elicium van RAI Amsterdam is ons team momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor Wine Professional 2019. Wine Professional 2019 vindt plaats van maandag 7 januari t/m woensdag 9 januari 2019 in de Europafoyer van RAI Amsterdam (ingang G, Congrescentrum). De openingstijden zijn elke dag van 11.00-18.00 uur.

 Masterclasses met toonaangevende wijnmakers

François Mitjavile, Jean-Luc Jamet en Gerhard Kracher op Wine Professional!

Dit jaar zullen er weer tientallen bijzondere proeverijen en programma’s plaatsvinden. In deze nieuwsbrief lichten wij alvast een paar bekende wijnmakers uit. De filosoof en wijnmaker Francois Mitjavile uit St. Emilion (Tertre Roteboeuf, Roc de Cambes) komt op maandag 7 januari met een fabuleuze proeverij i.s.m. P. de Bruijn Wijnkopers anno 1772 uit Nijmegen. Rhône Value Wines brengt het boegbeeld van de regio Côte Rôtie, Jean-Luc Jamet, naar Wine Professional voor een bijzondere proeverij.  Gerhard Kracher, zoon van de vermaarde Alois Kracher, en specialist op het gebied van edelzoete wijnen, geeft i.s.m. Anfors – Imperial tekst en uitleg bij zijn wijnen uit het Oostenrijkse Neusiedlersee-gebied.

 

Wines of Germany Gastro Cup

Net als vorig jaar organiseert het Informatiebureau voor Duitse Wijn samen met The Wine & Food Association de Wines of Germany Gastro Cup. Vele toonaangevende importeurs hebben hun Duitse wijnen inmiddels ingezonden, waarbij de nadruk ligt op de gastronomische inzetbaarheid van de wijnen. Speciale aandacht is er bij deze editie voor verrassende wijnen afkomstig van talentvolle wijnmakers die nog nauwelijks bekendheid genieten. De winnende wijnen in iedere categorie worden bekendgemaakt maandag 7 januari op Wine Professional bekendgemaakt, tijdens een finaleproeverij die van start gaat om 11.30 uur. Professionals die willen deelnemen aan deze proeverij, kunnen zich aanmelden bij info@duitsewijn.nl. Vergeet niet om u in dat geval ook even te registreren als Wine Professional-bezoeker. Beursbezoekers kunnen de finalewijnen dinsdag 8 en woensdag 9  januari zelf proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *