home Beurs of evenement 5e editie van Goût de France / Good France!

5e editie van Goût de France / Good France!

Een unieke gelegenheid om Frankrijk te proeven en te laten proeven
RESTAURANTS IN NEDERLAND: Doe mee met ’s werelds grootste Franse diner, geïnspireerd door verantwoord koken!

21 maart 2019

Voor het vijfde jaar op rij viert het evenement ‘Goût de / Good France’ op feestelijke wijze de vitaliteit van de Franse keuken, die koks uit de hele wereld met elkaar verbindt.

Ieder jaar op 21 maart draagt ‘Goût de / Good France’, georganiseerd in meer dan 150 landen op initiatief van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken, bij aan de bloei van de Franse keuken in alle windstreken.

De Ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan deze wereldwijde viering van de Franse gastronomie, door op 21 maart aanstaande* een Frans menu te serveren aan hun gasten.

*Uiteraard is het ook mogelijk om het Goût de France-menu meerdere dagen achter elkaar, of bijvoorbeeld een week lang te serveren.

De inschrijvingen voor de 2019-editie van ‘Goût de / Good France’ zijn geopend

Restaurants uit de hele wereld kunnen zich nu inschrijven via de website www.goodfrance.com. De verplichte inschrijving voor deelname aan het evenement dient te zijn voltooid vóór 15
februari 2019 zodat deze kan worden toegevoegd aan de deelnemerslijst, die drie dagen later bekend zal worden gemaakt tijdens een persconferentie.

De Ambassade van Frankrijk in Nederland staat tot uw beschikking om u te helpen met uw online inschrijving.

U kunt contact met ons opnemen via e-mail: presse.la-haye-amba@diplomatie.gouv.fr

Inschrijvingsdeadline: 15 februari 2019

Thema 2019

Dit jaar draait het thema om duurzame ontwikkeling door middel van verantwoorde gastronomie en de inzet van chef-koks voor het behoud van de planeet.

Franse toeristische bestemming

Ook een Franse toeristische bestemming zal in het zonnetje staan: de Provence.
In 2019 zal de Provence de gastronomische bestemming bij uitstek zijn. In dit kader zal deze regio in de schijnwerpers worden gezet tijdens de evenementen van ‘Goût de / Good France’ zowel in Frankrijk als in het buitenland. Voor de eerste keer lanceren het departement Bouches-du-Rhône en Provence Tourisme zelfs de Marseille Provence Gastronomie (MPG2019), het jaar van de gastronomie in de Provence onder auspiciën van Gérald Passedat. Het wordt een jaar van feest, ontmoetingen tussen chefs, voedselmarkten, picknicks, stadsmoestuinen… een ware gastronomische reis door de Provence.

Richtlijnen: de unieke gelegenheid om Frankrijk te (laten) proeven

Het menu, dat iedere chef zelf mag afstemmen op zijn of haar eigen markt en kwaliteitsproducten, dient de Franse gastronomie in al haar diversiteit naar voren te brengen.
De enige richtlijn die voor iedereen geldt, is het respecteren van de opbouw van een Franse maaltijd bestaande uit vier gangen:
• Voorgerecht(en)
• Hoofdgerecht(en)
• Een selectie van kazen
• Dessert(*)

Dit alles voorafgegaan door een aperitief en vergezeld met Franse wijnen en champagnes. (*)Het is ook mogelijk om twee desserts te serveren als de restauranthouders geen kwaliteitskazen aan kunnen bieden.

Het grootste Franse diner ter wereld

Voor 2019 is het doel vastgesteld op 5.000 deelnemende chefs om de uitmuntende Franse keuken in de wereld onder de aandacht te brengen. Dit internationale evenement, waarvan de eerste editie plaatsvond in 2015, is ontstaan nadat de ‘Franse gastronomische maaltijd’ op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO is geplaatst.

In 2018 hebben 3.500 restaurants meegedaan, het dubbele van het aantal in 2015. In totaal ging het om bijna 300.000 mensen in 152 landen verspreid over vijf continenten.
In Nederland: In 2018 hebben 19 restaurants deelgenomen aan het avontuur! Lees meer over de aftrap en de deelnemende Nederlandse restaurants van de 2018-editie op onze website.

Neem deel aan het avontuur en het internationale evenement Goût de France; het grootste Franse diner ter wereld! Een unieke kans om Frankrijk te proeven en te laten proeven!
Sociale media en communicatie

Via de internationale communicatiecampagne van ‘Goût / Good France’, die actief wordt ondersteund door de Franse ambassades, Atout France en mediapartners, kunnen de deelnemende chef-koks hun keuken en vakkennis delen met de hele wereld.
#GOODFRANCE #GOUTDEFRANCE
Facebook Goût de France Good France Twitter @good_france Website https://www.france.fr/fr/campagne/gout-france-good-france/ en https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2019
Contact Ambassade van Frankrijk in Nederland: Pers- en communicatieafdeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *