home Nieuws ‘Chocolate Oyster Bar’ verrast Frans publiek

‘Chocolate Oyster Bar’ verrast Frans publiek

Dobla, de mondiale speler op het gebied van chocoladedecoraties, blikt terug op een succesvolle deelname aan Sirha Lyon. Op de gerenommeerde, internationale vakbeurs voor horeca en catering lanceerde Dobla in het kader van Dobla’s ‘All-Time-Favorites’-thema de chocolade-oester. Geserveerd uit een oesterbar verrasten de Europese chefs de Sirha-bezoekers met handgemaakte chocoladedecoraties in oestervorm die bijna niet van echt te onderscheiden zijn: een primeur voor het Franse- en internationale publiek. De lancering van de chocolade-oester maakt Dobla’s Nature Range, een collectie handgemaakte chocoladedecoraties waaronder vruchten, specerijen en noten, compleet. Tijdens 

Sirha vond ook de Coup du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup) plaats, de meest prestigieuze patisseriewedstrijd ter wereld. Winnaar was het Maleisisch patisserieteam, waar Dobla sponsor van is. Ga voor meer informatie naar www.dobla.com.

Drukbezochte stand – Chef Graham Mairs presenteert Dobla’s Chocolate Oyster aan Sirha publiek. Foto: Paul Rozenbeek.

Harm Jansen (Corporate Business Development Director bij Dobla) legt uit: “We wilden op de Sirha het Franse publiek-en de internationale beursbezoekers verrassen en enthousiasmeren met onze visueel spectaculaire en verleidelijke presentaties en tastings. Hoogtepunt was de eye-catcher van onze stand: de ‘Chocolate Oyster Bar’. Om actueel te blijven en te innoveren, moet je verrassend durven zijn. Met de introductie van de chocolade-oester is dat zeker gelukt. We zijn erg trots dat ook de chocoladedecoraties zo enthousiast zijn ontvangen, met speciale dank aan het vakmanschap van onze topchefs.”

Links: Chef Maurits van der Vooren presenteert zijn recept met de chocolade-oester genaamd Hierbas de las. Rechts: Een van de perfect serves die op Dobla’s Chocolate Oyster Bar werd geserveerd. Foto: Paul Rozenbeek.

Dobla’s Nature Range

In 2017 introduceerde Dobla de Nature Range, een collectie handgemaakte chocoladecoraties, geïnspireerd door de natuur. Elke chocoladedecoratie is net zo mooi en imperfect als de natuur zelf, maar toch verrassend vertrouwd. De decoraties van de Nature Range bieden de finishing touch voor elk dessert, gebak of andere zoete delicatesse.

 

Dobla feliciteert Team Maleisië met overwinning Coupe du Monde de la Pâtisserie

Dobla feliciteert chef Otto Tay en zijn Maleisische patisserieteam met het winnen van de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Het team dat door Dobla gesponsord wordt, won vorig jaar april al de Asian Pastry Cup 2018, de belangrijkste wedstrijd op het gebied van patisserie in Azië. Deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie, ook bekend als de World Pastry Cup, was daarmee gegarandeerd. Tijdens de internationale grande finale der pastry contests op maandag 29 januari, wisten de creatieve en innovatieve chefs de jury én Sirha-bezoekers te overtuigen met indrukwekkende showstukken van chocolade en suikerwerk, een vegan dessert en chocoladepatisserie. Het team mag zich daarom nu definitief World Pastry Champion 2019 noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *