home Nieuws Fastronomy bij Zheng Imperial Bar

Fastronomy bij Zheng Imperial Bar

Genieten van eten op topniveau, maar geen tijd voor een avondvullend programma? High-end Chinees restaurant Zheng introduceert Fastronomy in de Zheng Imperial Bar: genieten van keizerlijke traditioneel Chinese gastronomie, maar flexibel, casual en snel. Vanaf aanstaande dinsdag kun je in dit gedeelte van het keizerlijke restaurant terecht voor hoogwaardige gerechten gecombineerd met bijpassende dranken. 

Bar style dineren

De Imperial Bar draait, net als het restaurantgedeelte van Zheng, om gastronomie, gezondheid en de Chinese cultuur en kunst. Dezelfde keizerlijke sfeer en smaakbeleving, hoogwaardige traditionele gerechten uit vier verschillende Chinese regio’s geserveerd op bijpassend servies, maar dan in de vorm van bar food in een casual setting. Gasten kunnen hier terecht voor diverse kleinere culinaire vis- en vleesgerechten, zoals abalone en wagyu beef, en ook vegetariërs zijn hier aan het juiste adres met verschillende elegante gerechtjes met groenten in de hoofdrol. Ook kan er gekozen worden voor een plateau om te delen. De inspiratie voor de gerechten wordt direct uit China gehaald, waarna de gerechten worden aangepast op de Nederlandse smaakpapillen. Zo brengt de ondernemer achter Zheng, Han Ji, een stukje China naar Nederland, zodat iedereen ervan kan genieten.

Ook in de Imperial Bar is een grote rol weggelegd voor de belangrijkste Chinese drank, thee. Zheng  ontwikkelde diverse tea-infused cocktails, mocktails en gin & tonics die kenmerkend zijn voor de Chinese regio’s waar de gerechten hun oorsprong vinden. De dranken zijn zo ontwikkeld dat ze de smaakbeleving van de gerechten aan de bar versterken en zorgen voor harmonie. De Imperial Bar biedt een nieuwe plek om jezelf in een comfortabele en casual sfeer onder te dompelen in de Chinese cultuur.

Over Zheng

Zes maanden geleden opende de deuren van restaurant Zheng aan de Prinsestraat 33 in het centrum van Den Haag. Het Zheng-concept is afgeleid van het keizerlijke nieuwjaarsbanket waarbij de belangrijkste ambtenaren uit verschillende Chinese regio’s samen kwamen en hoogwaardige gerechten en dranken geserveerd kregen met invloeden uit heel China. Met deze Chinese traditie als inspiratie, eert restaurant Zheng elk jaar vier verschillende Chinese regio’s en hun culturen. Een diner bij Zheng bestaat uit verschillende ‘Chapters’ die een combinatie zijn van meerdere gerechten met de invloeden, kooktechnieken uit deze regio’s, gecombineerd met lokaal servies en kunst: de gehele tafel is een verhaal. Zo neemt Zheng gasten mee in een culinaire reis door China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *