home Opening / Presentatie THE GAIA OPENT BEGIN MAART AAN HET REMBRANDTPLEIN

THE GAIA OPENT BEGIN MAART AAN HET REMBRANDTPLEIN

Het is dynamiek. Een kalme energie die pulseert. Afneemt. Aanzwelt. Een hostess die haast ongemerkt plots als dj fungeert. En ongestoord weer een gerecht serveert. Het zijn smaken die tussen werelddelen bewegen. Het is muziek die aanzwelt. Beats die ieder dagdeel een andere vibe geven. Dat ritme. Het is de hartslag van The Gaia. Nu klinkt hij enkel in het hoofd van Ferry van Houten (Het Bosch), Ayt Erdogan en Robin Van Stipriaan. Begin maart klinkt hij aan het Rembrandtplein wanneer restaurant, lounge en bar The Gaia haar deuren opent.

De smaken van de Zijderoute
Net als haar naam, gebaseerd op de oermoeder uit de Griekse mythologie, vindt The Gaia haar smaken in de Zuid-Europese keukens. Chef Ayt Erdogan (Tante Koosje, El Qatarijne) transformeert die traditionele smaken tot iets ragfijns. Maar kruiden en specerijen lonken. En zo volgt The Gaia in een moderne Mediterrane cuisine de voormalige Zijderoute – de handelaren die van Zuid-Europa naar Arabië, Centraal Azië en India trokken. Chef Erdogan gaat verder in die mengeling van Mediterrane en Oosterse keukens en gebruikt de vijf Chinese elementen als lijn in zijn menu: hout, vuur, aarde, metaal, water. Hout staat voor het begin, verandering en zure smaken. En zo kent ieder element zijn kleuren, smaken en texturen die Erdogan componeert tot elegante gerechtjes. Maître Robin Van Stipriaan (Ciel Blue, The Harbour Club, Bridges) complimenteert ze met bijpassende service, wijnen en cocktails.

Oriental Art Deco

En zo serveert The Gaia met het verstrijken van de dag mee. Waar een elegante espresso overgaat in een nachtelijke cocktail. En een stijlvolle lunch een avondvullend diner wordt. Lotz Interior Design & Styling brengt de historie naar het heden in een restaurant, lounge, bar en private dining met 100 couverts. Een moderne, stedelijke luxe mengt zich met de warmte van Zuid-Europa en het kleurenpallet van een Oosterse markt. Het is Oriental Art Deco.

Een metamorfose is begonnen. Begin maart opent The Gaia haar deuren aan het Rembrandtplein 26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *