home Nieuws NIEUW RESTAURANT SLUIT BEWUST MENSEN BUITEN

NIEUW RESTAURANT SLUIT BEWUST MENSEN BUITEN

In het nieuwe Restaurant Buitensluiting is niet iedereen welkom. Het team onder leiding van Miljuschka Witzenhausen bepaalt namelijk op basis van uiterlijk wie er wel en niet geserveerd wordt. Het restaurant opent voor publiek op donderdag 7 februari in Amsterdam.

Te lang, blond haar, kleine voeten: je kan er niks aan doen maar het zou best kunnen dat je op basis van deze uiterlijke kenmerken in Restaurant Buitensluiting niet geholpen wordt. Dagelijks wordt er door middel van een draairad willekeurig bepaald welke gasten er wel of niet mogen dineren.

Met dit initiatief wil het Liliane Fonds mensen laten voelen en ervaren hoe het is om buitengesloten te worden. Kinderen met een handicap worden dagelijks buitengesloten: zij mogen niet meedoen of mogen niet naar school.

Wereldwijd zijn er ruim 30 miljoen kinderen met een handicap die niet naar school kunnen of mogen. Het Liliane Fonds zet zich in voor deze kinderen. Het doel is dat alle kinderen zich welkom voelen!

Discriminatie in ontwikkelingslanden
“Met restaurant Buitensluiting willen wij aandacht vragen voor kinderen met een handicap die opgroeien in de armste gebieden van de wereld en die dagelijks vanwege hun handicap buitengesloten worden. Wat de buitengesloten gasten van Restaurant Buitensluiting zullen ervaren is nihil ten opzichte van wat kinderen met een handicap ervaren. Toch hopen wij dat dit sociale experiment bijdraagt aan de bewustwording hiervan.”, aldus Steven van Berlekom, Directeur Stichting Liliane

Over Restaurant Buitensluiting
Het restaurant telt vijftig zitplaatsen. Bij binnenkomst hangt een draairad waarmee dagelijks wordt bepaald wie zal worden geweigerd. Deze gasten mogen wel hun vrienden aan tafel vergezellen maar worden niet geserveerd en krijgen slechts water en brood. Bekijk hieronder de teaser video!

Het driegangenmenu is samengesteld door Miljuschka Witzenhausen en is een ‘Wereldse Fusion’. Restaurant Buitensluiting hanteert een ‘pay-what-you-want’ principe. Gasten mogen dus aan het einde van de avond zelf bepalen hoeveel zij willen betalen.

“Ik vind Restaurant Buitensluiting een fantastisch mooi initiatief. 80 procent van mensen (waaronder veel kinderen) met een handicap woont in een ontwikkelingsland en dat zijn juist de mensen die onze hulp het hardst nodig hebben. Buitengesloten worden is vreselijk, zeker voor kinderen. Dit initiatief is een creatieve manier om aandacht te vragen voor een wereldwijd probleem en daar draag ik dan ook met veel liefde mijn steentje aan bij.”, aldus Miljuschka Witzenhausen.

Het restaurant (Oostenburgergracht 75, Amsterdam) is 7, 8 en 9 februari tussen 19:00 en 23:00 uur geopend. Reserveren kan via www.restaurantbuitensluiting.nl.

www.restaurantbuitensluiting.nl
www.lilianefonds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *