home Nieuws Amsterdam Cocktail Week at Bluespoon Restaurant & Bar

Amsterdam Cocktail Week at Bluespoon Restaurant & Bar

Van maandag 11 tot zondag 17 maart staat Amsterdam volledig in het teken van alcoholische en non-alcoholische cocktails tijdens Amsterdam Cocktail Week (ACW). Als een van Amsterdams toonaangevende high-end cocktailbars is het ook bij Bluespoon Restaurant & Bar cocktails wat de klok slaat. Bluespoon’s barmanager en host with the most Martin Eisma en Bluespoon’s executive chef Sander Bierenbroodspot are stirring things up met Chivas Regal en Seedlip. Van cocktail pairings tot masterclasses en tastings met Chivas Regal Master Blender, Colin Scott, en van een NoLo Mad Hatter Brunch met Seedlip tot de ultieme whisky Experience in The Chivas Suite of Discoveries.

OVERZICHT ACW EVENTS AT BLUESPOON

Maandag 11 maart en dinsdag 12 maart 18.30 – 20.00
UP CLOSE & PERSONAL MET CHIVAL REGAL MASTER BLENDER COLIN SCOTT 
Bij Bluespoon begint ACW meesterlijk met niemand minder dan Colin Scott, de Master Blender van Chivas Regal, die speciaal voor deze gelegenheid is ingevlogen. Overdag geeft hij masterclasses aan bartenders, maar ’s avonds kunnen gasten deze wandelende whisky- encyclopedie het hemd van het lijf te vragen. Uiteraard onder het genot van een aantal zeer exclusieve whisky’s die hij laat proeven. Kaarten kosten € 25 en zijn hier verkrijgbaar:

Maandag:  https://mondaytasting.eventbrite.nl
Dinsdag:  https://tuesdaywhiskeytasting.eventbrite.nl

Woensdag 13 maart 19.00 – 24.00 
THE CHIVAS SUITE OF DISCOVERIES
Ontdek the Suite Life in Chivas Suite of Discoveries. In het speciaal voor deze gelegenheid gereserveerde penthouse van het Andaz Amsterdam Prinsengracht (met het grootste privé-hotelterras van de stad) vindt dé Whisky Experience van Amsterdam Cocktail Week plaats. Dool door de verschillende kamers van de suite, die speciaal voor deze gelegenheid gedecoreerd zijn, en ontdek ondertussen de unieke ‘Chivas Expressions’. Het terras, de DJ en het uitzicht over de stad completeren de VIP-vibe. De Early bird kaarten kosten € 37,50 (inclusief Bluespoon bites en een welkomstcocktail). Kaarten zijn hier verkrijgbaar: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-chivas-suite-of-discoveries-amsterdam-cocktail-week-56970054968

Zondag 17 maart 12.30 – 16.00
NOLO MAD HATTER’S BRUNCH
Na een week cocktails bingen is een balansdagje wel lekker. Daarom is er zondag een speciale NoLo editie van de befaamde Bluespoon’s Mad Hatter’s Brunch in samenwerking met Seedlip. Barmanager Martin Eisma zal een aantal cava cocktails met een laag alcoholpercentage en een aantal signature non-alcoholische Seedlip cocktails uit zijn mouw schudden. Terwijl de verrassende gerechten van Sander Bierenbroodspot fungeren als de perfecte ACW pick-me-up. Reserveren kan hier: https://bluespoon-restaurant.nl/mad-hatter-sundays

Voor de gehele duur van Amsterdam Cocktail Week 
COCKTAIL PAIRINGS IN BLUESPOON RESTAURANT
Het gehele jaar werken Executive Chef Sander Bierenbroodspot en Barmanager Martin Eisma nauw samen om hun gasten keer op keer de perfecte pairing van gerechten en cocktails te serveren. Tijdens ACW kunnen ze het niet laten hier nog een schepje bovenop te doen en gaan ze all out. Reserveer nu en ga het experiment aan: https://bluespoon-restaurant.nl/menu/dinner/

Over Bluespoon Restaurant & Bar
Het eigenzinnige Marcel Wanders interieur, een opwindende cocktailkaart, de internationale cuisine met een speelse Nederlandse twist en de feilloze service van het internationale team maken dit tot een geliefde hotspot voor hotelgasten en locals. Gesitueerd op begane grond van het vijfsterren Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel met zijn brede raampartijen, grote fauteuils en een open bar met uitnodigend borrelbuffet, is Bluespoon Restaurant & Bar de ideale woonkamer away from home. Want of je hier nu in je eentje ontspant, met nieuwe vrienden of oude bekenden; je voelt je altijd verzorgd en gekoesterd.

Over Martin Eisma
Hij omschrijft zichzelf als een flashy f•cker maar naast een grote persoonlijkheid, beschikt Bluespoon’s uitgesproken barmanager Martin Eisma over een minstens zo indrukwekkende portie skills. Hij schenkt niet enkel infusions en spirits, maar zijn levensfilosofie en passie. Zo staan bij deze vurig pleitbezorger van Green Bartending sustainable cocktails en lemonades prominent op de kaart. Met zijn onderzoekende geest en compleet eigen stijl heeft Martin Bluespoon’s Bar naar de top van de Amsterdamse high-end cocktailbars gebracht. Met het zero waste-concept Close the Loop willen Sander en hij de band tussen mixology en gastronomie in Bluespoon nog verder uitdiepen en tegelijkertijd tonen dat duurzaamheid en creativiteit de toekomst zijn.

Over Sander Bierenbroodspot
Sander Bierenbroodspot deed ervaring op in sterrenkeukens in binnen- en buitenland, waarna hij bij de Vrienden van Jacob* in Santpoort bewees ook als chef-kok zijn mannetje te staan. Als executive chef van Bluespoon Restaurant & Bar laat hij zich inspireren door de fantasierijke omgeving, de uitdagende kunst, zijn nauwe samenwerking met Martin, maar bovenal door de mooiste ingrediënten van Nederlandse bodem. Dit heeft geleid tot een lichte, frisse en innovatieve keuken. De gasten verrassen met een verhaal, een vergeten klassieker, een nooit eerder geprobeerd ingrediënt of een waanzinnige cocktail pairing, dat is waar Bluespoon voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *