home Nieuws Prestigieuze wijn-spijscompetitie: Grand Concours Bollinger 2019

Prestigieuze wijn-spijscompetitie: Grand Concours Bollinger 2019

The Wine & Food Association presenteert dit jaar de eerste editie van een zeer prestigieuze wijn-spijscompetitie: het Grand Concours Bollinger. Restaurantteams van chefs en sommeliers ontvangen een uitnodiging om bijzondere gerechten te creëren bij de Brut Rosé (voorgerecht) en de La Grande Année 2008 (hoofdgerecht) van het wereldberoemde huis Champagne Bollinger. Het Grand Concours Bollinger wordt om het jaar georganiseerd.

Champagne Bollinger: inspiratie van wereldklasse

Hofleverancier van het Britse Hof en favoriete champagne van James Bond: Champagne Bollinger is een gedistingeerd merk dat wereldwijd geroemd wordt om zijn krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Perfect inzetbaar in de gastronomie en natuurlijk de klassieke match voor kaviaar. Kortom: een perfecte inspiratiebron voor iedere chef en sommelier die uitkijken naar een wijn-spijsuitdaging van het allerhoogste niveau!

 

Wijn-spijs leeft

Hoewel er veel restaurants zijn waarbij het concept van één geschikte fles wijn voor de hele maaltijd dominant is, kunnen we toch constateren dat zeer veel chefs en sommeliers het samenstellen van de ultieme wijn-spijscombinatie als een belangrijke uitdaging beschouwen. Niet voor niets is de animo onder deze professionals hoog om deel te nemen aan de diverse wijn-spijscompetities die worden georganiseerd door The Wine & Food Association.

 

Prijzen met een totale waarde van € 10.000

Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Bovendien is er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteert. Bij de bepaling wie overall winnaar is telt de combinatie hoofdgerecht/La Grande Année zwaarder dan die van voorgerecht met Brut Rosé. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden).

 

> Na een voorselectie aan de hand van de inzendingen nodigt de jury de beste teams uit om deel te nemen aan een van de twee voorronden. Per restaurant worden 2 flessen per cuvée (Brut Rosé en La Grande Année) bezorgd. Locaties en data voorronden worden nader bekendgemaakt.

> Tijdens de voorronden worden de combinaties blind geproefd door een professionele jury. Deze beoordeelt de matches op presentatie, smaak, vakmanschap, originaliteit en creativiteit. Een belangrijk criterium is bovendien dat elk gerecht een prestigieus karakter moet hebben, waardoor het qua uitstraling en/of samenstelling aansluit bij het topmerk Champagne Bollinger.

> Vijf teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan de grote finale, maandag 14 oktober tijdens Gastronomie-Fine Food Professional in de RAI Amsterdam. Een professionele grand jury beoordeelt hier de in totaal 10 beste combinaties uit de voorronden en bepaalt welke teams de prijzen in de wacht slepen. Daarbij wordt ook de toelichting door chef en sommelier meegewogen. De huldiging volgt aan het eind van de beursdag.

> De overall prijswinnaar presenteert zijn of haar winnende combinaties in Aÿ bij Champagne Bollinger en tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2020 (RAI Amsterdam, 13-15 januari).

Deelname

Deelname aan het Grand Concours Bollinger vindt uitsluitend plaats op uitnodiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *