home Nieuws De Nacht van de Fooi 2019 haalt 49.768 euro op na verdubbeling van Wilde Ganzen!

De Nacht van de Fooi 2019 haalt 49.768 euro op na verdubbeling van Wilde Ganzen!

Zaterdag 11 mei 2019 stonden ruim 250 horecagelegenheden in elf steden hun fooi af om vier kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten te steunen. Het bedrag dat men heeft opgehaald met de fooien bedraagt: 22.619 euro. Afgelopen jaar zijn er verschillende activiteiten georganiseerd en met het geld wat daarmee is opgehaald, komen we uit op een eindbedrag van 24.884 euro. Door de verdubbeling van onze partner Wilde Ganzen werd er 49.768 euro opgehaald.

Bijna 100 studenten in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Delft hebben zich ingezet om de 15e editie tot een groot succes te maken. Het zonnetje scheen en heel Nederland stond blauw onder het motto: ‘Keep the Change, Change the World’ een dag om trots op te zijn.

In enkele steden werden verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. In Wageningen was er een markt waarbij kleding verkocht werd, een springkussen voor de kinderen en avonds stond er een pub quiz op de planning. Daarnaast werd in Amsterdam een bootparty georganiseerd. Ook in de andere steden trokken de activiteiten veel publiek.

Nacht van de Fooi is enorm trots dat er afgelopen zaterdag een supermooi bedrag opgehaald is en dat ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht is bij uitgaand publiek. Dit jaar is de opbrengst te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en onze partner Wilde Ganzen.

Voor meer informatie over de Nacht van de Fooi kunt u naar onze website: Www.nvdf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *