home Nieuws Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met 1.000 handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een officieel GUINESS WORLD RECORD te vestigen. Alle inschrijfgelden en donaties komen ten goede aan stichting AgainstCancerNL die zich inzet voor kinderen met kanker. Voor het inschrijfgeld van € 25,- ontvangen deelnemende ‘bakkers’ de workshop Desembrood bakken, een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol en een goedgevulde goodiebag van Kookpunt. Deze dag zetten ook BN’ers Esmee Visser, Rintje Ritsma, Sandra Ysbrandy en Martijn Koning hun handen in het deeg om het record te verbreken. Desemenzo roept iedereen op om te komen bakken voor het goede doel. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.desemenzo.nl/1000_handjes_in_het_deeg/.

Grootste pop-up desembakkerij van de wereld

1.000 handjes in het deeg is een initiatief van Desemenzo. Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) kijkt er naar uit om samen met minimaal 500 broodliefhebbers aan de slag te gaan voor het goede doel: “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom dat we met minimaal 1.000 handjes in het deeg willen. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden en leren we o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. Het doel is natuurlijk om een officieel GUINESS WORLD RECORD te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van Against Cancer. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste Pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen!”

Programma

11:00-12:15: Ontvangst, inschrijving en lunch

12:30-14:15: Workshop en zelf brood maken

14:15-15:30: Hapje en drankje met muzikale omlijsting in Foyer

15:30-16:15: Broden ophalen en feestelijke afsluiting recordpoging

Locatie

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

701 Schiphol Boulevard

1118 BN Schiphol

Over Desemenzo

Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. We gaan niet mee in hypes en trends maar we willen wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vinden we daarbij heel belangrijk. Elk brood wat we maken begint bij onze eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak. Voor meer informatie over Desemenzo zie: www.desemenzo.nl

 

Over AgainstCancerNL

Jaarlijks organiseert Against Cancer om haar missie te verwezenlijken een aantal grote evenementen met “zieke” gezinnen. Voor het hele gezin omdat broertjes, zusjes en ouders allemaal enorm zwaar getroffen worden door deze ingrijpende ziekte. Met deze evenementen bezorgen zij de gezinnen een onvergetelijke dag. Alle ellende kan voor een dag worden vergeten. Vaak met gezinnen die allemaal hetzelfde doormaken. De gezinnen hoeven elkaar niets te vertellen van wat ze meemaken, want ze snappen het allemaal en weten allemaal precies hoe het voelt. Voor meer informatie over Against Cancer zie: www.againstcancer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *