home Nieuws HOLLANDSE GENEVER MAAKT INTERNATIONALE COMEBACK

HOLLANDSE GENEVER MAAKT INTERNATIONALE COMEBACK

Bij alle 6 finalistenteams van de internationale bartendingcompetitie Bols Around The World is Genever groot favoriet als basis voor hun cocktailcreaties. Ook in de voorrondes koos al 90% van alle internationale participanten in de competitie voor Bols Genever om cocktails mee te maken. Dit laat zien dat Genever bezig is met een wereldwijde comeback en een perfecte basis vormt voor cocktails. De Genevercocktails van de 6 internationale finalistenteams kunnen door iedereen worden geproefd tijdens de finale op 19 juni in Amsterdam; kaartverkoop is gestart.

Sinds 2006 is er in Amerika een trend gaande waarin klassieke cocktails, met Genever als basis, weer populair zijn. Ook in Nederland wordt deze trend steeds meer omarmd en zien we klassieke cocktails met complexe smaken vaker op de kaart verschijnen. Voorbeelden hiervan zijn de Old Fashioned en de Negroni. Als variatie op deze klassiekers kan Genever perfect worden gebruikt als basisingrediënt waar het een extra moutige smaak en complexiteit toevoegt. Sommige klassieke cocktails zijn zelfs bedoeld om met Genever te maken zoals de Collins en de Martinez. Dat Genever ook in Nederland steeds populairder wordt, bevestigt ook een van ’s werelds beste bartenders Tess Posthumus in dit artikel op Nu.nl.

’s Werelds beste Genevercocktails proeven op 19 juni
Tijdens de finale van Bols Around The World presenteren de 6 finalistenteams hun Genevercocktails in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, die voor die avond omgedoopt wordt tot Bols Cocktail Street.
Wil jij deze internationale Genever-based cocktails proeven én zien welk team er vandoor gaat met de titel ‘Bols Master Bar Team 2019’? Dat kan! Bols Cocktail Street is op woensdag 19 juni vanaf 19:00 uur geopend voor gasten. Tickets kosten €10,- en zijn inclusief cocktails van de 6 finalisten die je in hun bar kunt gaan bezoeken. Er is fijne muziek en in de verschillende bars kun je naast de cocktails van de finalisten al voor 4 euro heerlijke drankjes bestellen, al dan niet op basis van Genever. Bols Around The World wordt georganiseerd door Lucas Bols en zij doneren de volledige opbrengst van de kaartverkoop aan non-profit organisatie Dance4Life.

Over Genever
Genever is een typisch Hollands product wat al meer dan 5 eeuwen in Nederland wordt gemaakt en sinds de 17e eeuw nog steeds de grootste gedistilleerd-categorie in Nederland is. In de 19de eeuw werd Genever internationaal ook populair toen het in de USA in 1 op de 4 cocktails als basis werd gebruikt. Na de 2 wereldoorlogen en de drooglegging verdween Genever van het wereldtoneel, maar sinds de herlancering van Bols Genever in 2008 in de USA groeit het gebruik van Genever in internationale bars weer gestaag.
In Nederland zien we ook steeds meer Genevercocktails op de kaart, maar kennen we het vooral van ‘het kopstootje’ (een biertje met een glaasje bijpassende Genever). Dit is een perfecte combinatie omdat de smaken van diverse speciaal bieren en Genever complementair aan elkaar zijn en zelfs nieuwe smaken doen ontstaan. Bols Genever wordt gemaakt van een uniek granendistillaat met 3 soorten graan (rogge, tarwe en mais) genaamd moutdistillaat en 22 botanicals, waaronder jeneverbes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *