home Nieuws Officiële samenwerking tussen Dutch Cuisine Nederland en de Horeca Academie.

Officiële samenwerking tussen Dutch Cuisine Nederland en de Horeca Academie.

Dutch Cuisine en de Horeca Academie in Den Haag hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beiden partijen delen elkaars visie en slaan graag de handen ineen. Monique Mulder, bestuurder van Dutch Cuisine en Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie ondertekenden daarom op 9 juli 2019 het manifest van Dutch Cuisine. Hiermee draagt de Horeca Academie actief het gedachtegoed uit van Dutch Cuisine. De 5 principes van Dutch Cuisine; Natuur, Gezondheid, Cultuur, Kwaliteit en Waarde zullen actief worden opgenomen in de lesprogramma’s. Tevens zullen de Horeca Academie en Dutch Cuisine gezamenlijk evenementen organiseren.

Dutch Cuisine maakt zich in de horecasector al een aantal jaar hard voor de promotie van de Nederlands eetcultuur. Door het actief onder de aandacht brengen van dit gedachtegoed creëert de beweging bewustwording in de horecasector. Door de samenwerking met de Horeca Academie krijgen studenten (toekomstige horeca professionals), van de horeca Academie nog meer dan voorheen kennis van de Nederlandse eetcultuur. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid, altijd vanuit het principe: less is more. Een goede zaak, aldus beiden partijen!

 

Horeca Academie is goede aanvulling
De opleidingen van de Horeca Academie zijn een goede aanvulling voor het verspreiden van het Dutch Cuisine gedachtegoed. De afgelopen jaren zetten de Horeca Academie zich al actief in maar het is goed dat het gedachtegoed, bewustwording en kennis en vaardigheden omtrent dit onderwerp nog meer aandacht krijgt. Monique Mulder, bestuurder van stichting Dutch Cuisine: “Bewustwording begint vanaf het onderwijs, het is geweldig als we al deze studenten en leermeesters kunnen bereiken” Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie: “Sinds de oprichting van Dutch Cuisine volgen we deze beweging met veel interesse. In onze opleidingen passen we veel van hun principes al toe. Nu is het moment om daarin de puntjes op de i te zetten en dat gaat het beste door echt met Dutch Cuisine te gaan samenwerken. We zijn trots dat we nu partners zijn en hebben het manifest uiteraard ondertekend!”

Over Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *