home Nieuws The Best Chef lanceert Area Talks: een livedebat met topchefs, foodies en horecaprofessionals over trends in de gastronomie

The Best Chef lanceert Area Talks: een livedebat met topchefs, foodies en horecaprofessionals over trends in de gastronomie

Op 24 september 2019 lanceert The Best Chef de eerste editie van Area Talks. Tijdens dit innovatieve evenement treden topchefs en experts uit de restaurantsector met elkaar in dialoog over de hedendaagse trends in de gastronomie.

Area Talks: Food for Thought

Naast de reeds aangekondigde Food Meets Science-conferentie (op maandag 23 september) en het gala van The Best Chef Awards (op dinsdagavond 24 september), organiseert The Best Chef het discussiepanel Area Talks. Het gloednieuwe event vindt plaats op 24 september 2019 van 11 tot 15 uur in de Universiteit van Barcelona.

Aan de hand van gesprekken over actuele onderwerpen en testimonials van chefs en experts, biedt Area Talks een unieke blik achter de schermen van het dagelijkse leven in de wereld van de gastronomie.

Cristian Gadau, creatief directeur bij The Best Chef Awards, licht toe: “We hebben Area Talks in het leven geroepen om onze community en de nieuwe generatie foodies en chefs dichter bij elkaar te brengen, door hen nauwer bij de events van The Best Chef Awards te betrekken. Discussies over actuele topics tonen aan dat gastronomie veel meer is dan het brengen van de perfecte smaak op het perfecte bord. Met Area Talks gaan we op zoek naar de aanpak, de drijfveren en de valkuilen die deze topchefs en experts maken tot wie ze zijn.”

Inspirerende namen uit diverse landen en disciplines op de affiche

Journaliste Eleonora Cozzella en chef Jonathan Zandbergen, die als moderator optreden, faciliteren interactieve discussies met de gastsprekers. 

–       Virgilio Martínez (Central in Lima), Pia León (Kjolle in Lima) en Christophe Hardiquest, (Bon Bon in Brussel) komen praten over de uitdaging om een goede work-life balance te creëren bij het runnen van een toprestaurant. 

–       David Muñoz, de eigentijdse, Spaanse chef van DiverXO, spreekt over de hedendaagse gastronomie en zijn avant-garde filosofie. Daarnaast heeft Eckart Witzigmann, de legendarische Oostenrijkse chef, het over de evolutie die de gastronomie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

–     Foodies Kristian Thomsen Brask (Bon Vivat), Antonio Coelho (Lasarte) en Anais Cancino (The Wineteller) komen vertellen over hun passie en over food & wine in alle uithoeken van de wereld. Ze gaan daarbij in op de rol van foodies binnen de gastronomie en de wisselwerking tussen foodies en topchefs.

–       Thomas Buhner (chef van het voormalige La Vie), Henrique Sa Pessoa (chef van Alma en het tv-programma ‘Ingrediente Secreto’) en Roberto Rossi (chef van Il Silene) gaan in gesprek over de alternatieve professionele mogelijkheden, naast de job van Executive Chef in een restaurant.

–       Patricia Dias (Chefs Agency), Floriano Pellegrino (IG: florianopellegrino, brosuniverse, metaprogetto.fun), Luigi Partipilo (Bros’), Daniel Watkins (IG: chefdanielwatkins), Sarah De Hondt & Adriaan Van Looy (Supermoon, Hungry for More) en Gregoire Berger (IG: gregoire.ossiano): deze internationale sprekers van zowel PR-bureaus en marketing agentschappen als enkele topchefs, komen het belang van een goede communicatie in de gastronomie toelichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *