home Nieuws Op dit codeersysteem vanuit de cloud hebben we lang gewacht !!

Op dit codeersysteem vanuit de cloud hebben we lang gewacht !!

De afgelopen maanden hebben een aantal niet de minste pilotdeelnemers het spraakmakende HACCP codeersysteem OnlinePrint van bedenker Paul Duijnstee uitvoerig getest en naar mankementen gezocht: Info Food Labels editie 2019. Alle deelnemers – Van der Valk Hotel Middelburg, De Waag in Leiden, het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, Zorgwaard Brabant en Hygiënecodeonline – zijn laaiend enthousiast over het systeem. ‘De problematiek van het manueel coderen, wordt in één klap opgelost met de mogelijkheid om de labels in te vullen in de cloud en ze meteen uit de printer te laten rollen, ‘ vertelt Duijnstee.

De markt is er klaar voor

Even ter herinnering. In 2005 werd door chefs en docenten vanuit de keuken een HACCP systeem bedacht dat anders was en uniek: Info Food Labels. Het bijzondere aan het codeersysteem was dat het werkte met pictogrammen, in plaats van met tekst. Hiermee werd elke taalbarrière beslecht. Bedenker Paul Duijnstee zat natuurlijk niet stil. Met behulp van feedback van de werkvloer verfijnde hij het systeem steeds verder. Zo was het vanaf 2013 mogelijk met behulp van wed based toepassing vanaf de pc zeer eenvoudig A4 vellen met banqueting & ontbijt stickers uit de printer te laten rollen. De update werd destijds met open armen ontvangen door o.a. horecavakscholen, hotelketens en grootkeukens. Nu zijn we alweer ruim zes jaar later en wordt er sinds april 2019 uitgetest hoe het werken met Info Food Labels vanuit de cloud bevalt. Duijnstee: ‘Ik kom zelf uit de keuken en weet dat het haast onmogelijk is om handmatig alles in te vullen op een label. Zeker met de allergenen wetgeving zorgt dat voor een hoop gepriegel en onduidelijkheid. Ik zie het nog steeds als mijn missie HACCP gerelateerde tools te ontwikkelen en te verbeteren en richt me daarbij specifiek op het coderen. De versie die er nu ligt werkt via een cloudsysteem. Je hoeft dus geen software te installeren en stelt met een paar klikken je label samen. Iedere kok kan het. Tijdens de pilot hadden de deelnemers de opdracht meegekregen te proberen fouten te creëren, maar dat ging dus niet. Iedereen is honderd procent positief. Natuurlijk heb ik wel een aantal wensen toegespeeld gekregen. Het kunnen koppelen van recepturen is zo’n wens van een hotelchef. De zorginstelling wil graag nog bijzondere gegevens per patiënt kunnen invullen en in België is het belangrijk dat de leveranciernaam en het lotnummer van het meest bederfelijke ingrediënt ingevuld kunnen worden, voor de traceerbaarheid van bacteriologische besmettingen. Het kan allemaal.’

Heel veel vraag

Het in de praktijk testen op diverse locaties van het nieuwe HACCP FOODLABEL systeem van Info Food Labels is in volle gang. Samenwerking met Brother International Nederland heeft geresulteerd dat de Brother TD-4550DNWB label printer bij de pilot locaties al goed getest wordt en naar tevredenheid werkt.
Er wordt door Brother International Nederland nog gewerkt aan een aangepaste handleiding en Windows printerdriver om de installatie en integratie binnen de huidige keukens te vereenvoudigen. Naast de Nederlandse taal zullen de Engelse, Duitse, Franse en Spaanse taal ondersteund worden in de printer driver om wereldwijd te kunnen coderen in de nieuwe stijl. Kortom geweldig nieuws en we zijn op de goede weg om HACCP coderen 2.0 binnen de wereldwijde keukens tot een succes te maken. Geweldig nieuws!’

Topkwaliteit

De labels zelf zijn overigens van onveranderde superieure kwaliteit. Ze laten geen ongewenste lijm en papierresten achter op opbergbakken en voedselcontainers. De labels van ‘Info Food Labels’ doen dat niet, de lijm lost op bij 60°C tijdens het naspoelprogramma van de vaatwasser. Hiermee wordt het probleem van de kruisbesmetting sterk gereduceerd.

Website manuele producten: www.infofoodlabels.com

Website web based producten: www.infofoodlabels.com/onlineprint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *