home Nieuws DE BLOEMENBEEK VOOR DE 2e KEER IN 4 JAAR TIJD GEËERD MET GERRIT DE KIEWIT TROFEE VAN CHAÎNE DES RÔTISSEURS

DE BLOEMENBEEK VOOR DE 2e KEER IN 4 JAAR TIJD GEËERD MET GERRIT DE KIEWIT TROFEE VAN CHAÎNE DES RÔTISSEURS

De Bloemenbeek in De Lutte heeft uit handen van de Chaîne des Rôtisseurs de Gerrit de Kiewit trofee ontvangen, vanwege de eerste plaats die Mart Oude Luttikhuis van het sterrenrestaurant van De Bloemenbeek behaalde in de jaarlijkse wedstrijd  voor ‘Jeunes Chefs’.
De onderscheiding – bestaande uit een fraaie schotel met daarop de naam van de winnaar en het restaurant – werd overhandigd aan Raymond Strikker,
hotelier-restaurateur  van De Bloemenbeek en Chef de Cuisine en leermeester  Matthijs Mulder.
De Nederlandse Chaîne werd vertegenwoordigd door:  Piet van den Bosch, Maarten Westerhof en Siebe Stellingwerff Beintema.

Mart Oude Luttikhuis won in februari van dit jaar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020, een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende talentvolle aankomende souschefs. De wedstrijden zijn niet mogelijk zonder medewerking van de eigenaren en chefs van de restaurants waar de deelnemers werkzaam zijn. Het restaurant waar de winnaar werkzaam is, wordt daarom geëerd met de Gerrit de Kiewit trofee.

Met zijn gastronomische prestaties zou de 20-jarige Mart Oude Luttikhuis van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale, die in september in Parijs zou worden gehouden, en waaraan zo’n 20-25 landelijke winnaars uit de hele wereld zouden deelnemen. Vanwege de coronamaatregelen is de internationale wedstrijd verplaatst naar 2021.

“Wij zijn ongelooflijk trots op de prestaties van Mart, het is geweldig om weer zo’n jong culinair talent in ons midden te hebben,” aldus Raymond Strikker, van  De Bloemenbeek, die eerder deze week de deuren van de topkeuken – 1 Michelinster – weer opende voor hotelgasten. In 2017 viel ons die eer ook al ten deel, Michel Oude Booijink werd tweede in de wereldfinale in Frankfurt am Main.

Mart Oude Luttikhuis: “De kookwedstrijd van Jeunes Chefs Rôtisseurs biedt jonge chefs als mijzelf de kans om het niveau van hun gastronomisch koken te verbeteren. Het is een geweldige eer om uit zes gelijkwaardige collega-chefs van andere bedrijven te worden verkozen. Ik had graag dit jaar naar Parijs gegaan, maar heb nu de kans om voordien nog een aantal goede stages te volgen bij sterrenrestaurants in Nederland en in het buitenland, zodat ik straks optimaal voorbereid ben voor de internationale wedstrijd!”

Over Landhuishotel De Bloemenbeek

In 1966 nam de familie Strikker de boerderij met schenklokaal en herberg/pension De Bloemenbeek over. De stijlvolle en warme ambiance in combinatie met haar welgemeende gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door de historie van dit familiebedrijf. Onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie, is De Bloemenbeek uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel met Twentse authenticiteit, gelegen op een 5 hectare groot landgoed, vermaard restaurant met 1 Michelinster en SVH Meesterkok en met riante zalen voor meetings en events van uiteenlopende aard.

Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs

De Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een internationale gastronomische vereniging opgericht in 1950 met het doel de gastronomie te promoten, kennis en kunde van de aangesloten leden te delen en internationale vriendschapsbanden te vestigen. Wereldwijd zijn meer dan 25.000 leden in ruim honderd verschillende landen lid. De Nederlandse Bailliage van Chaîne des Rôtisseurs is de oudste culinaire organisatie in ons land. De wedstrijden voor Jeunes Chefs Rôtisseurs zijn onderdeel van de vele activiteiten die worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op: www.chainedesrotisseurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *