Pop-up restaurant GAST waar 28 Brabantse topchefs onder 1 dak samenkomen officieel geopend

Vandaag werd het officiële startsein gegeven voor Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018 met als thema Brabant Celebrates Food. Een van de initiatieven in dit kader is het pop-up restaurant GAST dat vandaag werd geopend door burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch. 28 Brabantse chefs waaronder in totaal 12 Michelinsterren gaan in 2018 hun culinaire religie belijden …

Voorbereidingen overname masterfranchise Délifrance in volle gang

VIANEN – De overname van de masterfranchise van Délifrance in de Benelux door Franchise Friendly Concepts (FFC) is goedgekeurd door de ondernemingsraad. Met ingang van 1 april 2018 voegt het ervaren formulehuis Délifrance toe aan haar portfolio, naast Kwalitaria. Volgens Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC, passen de twee merken qua strategie naadloos bij elkaar. De …

Nierstichting Nederland & VITAM gaan samen voor minder zout

85% van de Nederlandse bevolking eet dagelijks teveel zout. Dit kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Dat is de ongezouten waarheid! Als eerste en enige Food en Beverage partner, heeft VITAM met de Nierstichting de handen in één geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. Met dit partnership wil VITAM een grotere bewustwording …

Bram Ladage winkel overgenomen door Fred van Leer

Bram Ladage Kruisplein twee dagen lang omgedoopt tot Fred’s Filiaal. De langgekoesterde jongensdroom van de bekende Nederlandse fashion stylist Fred van Leer is onlangs in vervulling gegaan. Voor twee dagen was hij de baas van een eigen Bram Ladage filiaal op het Rotterdamse Kruisplein. “Ik kom al jaren bij de Bram Ladage.Heerlijke verse friet uit …

FEBO goes VEBO met lancering vega grillburger en deelname Vegetarische Restaurantweek

Amsterdam, 28 februari 2018 – Vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Aanstaande maandag lanceert FEBO namelijk de vega grillburger. FEBO’s held, de befaamde grillburger, maar dan zonder vlees! Ter viering hiervan neemt FEBO van 5 tot en met 11 maart als eerste snackmerk deel aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. In …

Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken …

Opnieuw een studiebeurs voor een vluchteling

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Samen met de organisatie ZonMW biedt de Horeca Academie wederom één studiebeurs voor een opleiding aan de Horeca Academie aan. ZONMW organiseerde afgelopen donderdag een groot benefietdiner bij de Horeca Academie. Volgens VluchtelingenWerk Nederland is het voor vluchtelingen …

Hertog Jan introduceert het ontbrekende bier

Naast Dubbel en Tripel nu ook: Hertog Jan ‘Enkel’ Arcen, Nederland Naast Dubbel en Tripel brouwt Hertog Jan vanaf nu het ontbrekende derde bier: Hertog Jan ‘Enkel’, een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. Vanaf nu verkrijgbaar bij horecazaken van ‘Het Hertog Jan Genootschap’. Naar verwachting is Hertog Jan Enkel …