FNV niet tevreden rondom afspraken horeca CAO

De afspraken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en CNV Vakmensen hebben gemaakt voor de nieuwe cao in de horeca zijn niet goed voor de hardwerkende horecamedewerkers en de gehele branche. Met maar 1% loonsverhoging per jaar doe je de mensen in deze sector echt te kort.  Marco Bouma, sectorbestuurder FNV Horeca: “Deze cao voegt totaal …

Horeca heeft een nieuwe CAO

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft met CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe horeca cao. De nieuwe cao gaat per 1 januari 2018 in en heeft een looptijd van twee jaar. Voor medewerkers in de horeca betekent dit dat het loon in 2018 en in 2019 omhoog gaat. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over …

Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche. Bij de opening van Horecava 2018 wordt de winnaar …

Framboos cranberry gebak

Een krokante bodem gevuld met yoghurt, slagroom en cranberries met daarop een laagje chocoladecake met verse frambozen. Een combinatie van zoet en zuur en geschikt voor zowel gebak als dessert. Gewicht: 175 gram per stuk Afmeting van de gebakjes: 9,8 x 4,8 x 6 cm [lengte x breedte x hoogte] Kleinverpakking: per 12 stuks Kijk …

NHN roept horecaondernemers op om een signaal af te geven

Nieuwe Horeca Nederland(NHN) is bezorgd over het afbreken van de cao-onderhandelingen die Koninklijke Horeca Nederland (werkgevers) en FNV Horeca en CNV Vakmensen (werknemers) voerden. De nieuwe brancheorganisatie roept eigentijdse horecaondernemers op een signaal af te geven dat zij goed werkgeverschap, en dus een eigentijdse cao voor alle horecamedewerkers, van eminent belang vinden. “Het lijkt er …

Japanse top bartender te gast bij Tunes Bar

Op 20 en 21 november neemt Tunes Bar in het Conservatorium hotel in Amsterdam zijn gasten, tijdens een zeer speciale editie van Tunes Around The World mee naar Japan. Niemand minder dan Michito Kaneko, een van de allerbeste bartenders ter wereld, zal nadat hij voor zijn Nederlandse collega’s een masterclass heeft gegeven twee shifts als guest bartender draaien. Michito Kaneko die, mede dankzij zijn oog voor …

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2017: Hygiëne aanmerkelijk beter

Scoorde de hygiëne in toiletten in de horeca vorig jaar met 36 procent al hoog, dit jaar doet de sector het maar liefst 8 procent beter. Van de onderzochte toiletten bleek 44 procent schoon. Dat blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Toiletonderzoek 2017, georganiseerd door vakblad Service Management in samenwerking met Facility Trade Group, specialistische totaalleverancier …

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Hoofddorp. Onder de rook van Schiphol vind je op een niet alledaagse locatie lunchroom Parkcafé Groen. De horecazaak is centraal gelegen op een hypermodern bedrijventerrein, met aandacht voor natuurlijke en eerlijke producten en met een keuken waar menig sterrenzaak jaloers op kan zijn. Het winnende broodje, het …

Hotelschool The Hague Alumna wint Worldwide Hospitality School Awards in de categorie ‘Best Hotelier’

Hotelschool The Hague is trots te mogen meedelen dat Claudia Pronk, Hotelschool The Hague Alumna en General Manager van Hotel Nira Alpina in Zwitserland, op 8 november de Worldwide Hospitality School Award in de categorie ‘Best Hotelier’ heeft gewonnen. Claudia studeerde in 1991 af aan Hotelschool The Hague. Ze is het meest trots op het …

Twee ratten kunnen bijna een half miljard nakomelingen produceren in slechts drie jaar tijd.

Onderzoek van Rentokil  Pest Control heeft uitgewezen dat  twee ratten bijna een half miljard nakomelingen kunnen produceren in slechts drie jaar tijd. Het interactieve project, genaamd ‘De Opkomst van de Ratten’, visualiseert het hoge tempo waarmee ratten zich voortplanten en toont hoe snel een rattenplaag uit de hand kan lopen. ‘De Opkomst van de Ratten’ …