Complete restyling The Harbour Club Amsterdam Zuid

Vijf jaar na de officiële opening van The Harbour Club Amsterdam Zuid heropent het high-end restaurant met een nieuwe look and feel. Naast een flinke uitbreiding van het restaurant is het volledige interieur onderworpen aan een facelift. Samen met het Apollo Hotel Amsterdam, waar het restaurant onderdeel van uitmaakt, is alles grondig onder handen genomen …

HorecaEvenTT presenteert line-up voor Grand Prix

Met meer dan 500 standhouders is het topevenement HorecaEvenTT van maandag 10 tot en met woensdag 12 februari maximaal bezet. Al dertien edities lang biedt deze toonaangevende beurs in de Expo Assen voor veel horecaondernemers in Noord- en Oost-Nederland inspiratie, innovatie en netwerkcontacten. Deelnemers Grand Prix EvenTT Culinair Een van de toponderdelen is de jaarlijkse …

Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan benoemt chef Masanori Tomikawa tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’

Masanori Tomikawa, Executive Chef & Manager van de twee in Hotel Okura Amsterdam gevestigde Japanse restaurants, is benoemd tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’. Deze titel is in het leven geroepen door het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan en wordt toegekend aan personen die zowel binnen als buiten de landsgrenzen een significante bijdrage …

The Amsterdam Coffee Festival 2020: 5 ONWEERSTAANBARE REDENEN OM TE GAAN

Tijdens de zevende editie van The Amsterdam Coffee Festival, van 13 t/m 15 maart, zullen weer 12.000+ liefhebbers naar de Westergas trekken. En er staat ze een onvergetelijk en cafeïnerijk weekend te wachten! Met speciale proeverijen, het kennismaken met de nieuwste merken en koffiegerelateerde trends, ambachtelijke workshops en demonstraties van ‘s werelds beste barista’s. Dit …

Het Nationaal Team doet mee aan 25e IKA/Culinary Olympics in Stuttgart

Op 15 en 17 februari gaan de Nederlandse top-chefs stralen in de keuken. Van 14 tot 19 februari vindt het IKA/Culinary Olympics plaats in Stuttgart, Duitsland. Het Culinary Team The Netherlands (CTTN), onder leiding van Waldrik Kremer en Bert van Manen, doet mee aan de wedstrijden ‘Restaurant of Nations’ en ‘Chef’s Table’.  “We hebben onszelf ruim anderhalf …

Het Grote Koffiebar Onderzoek: Zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland.  Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voorkeur voor cappuccino, espresso of zwarte koffie. Echter weet bijna de helft …

Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smink in de voetsporen treden van onder meer Jonathan Zandbergen en …

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten. Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo …

Award Festival Nederlandse Horeca Prijzen groot succes

Op maandag 20 januari zijn alle gemeente- en provinciewinnaars van de Nederlandse Horeca Prijzen gehuldigd tijdens een fantastisch Award Festival in Studio’s Aalsmeer. Ook heeft de deskundige vakjury de landelijke winnaars bekend gemaakt. De landelijke winnaars en eindstand per provincie en gemeente staan nu op de website.  “Het Award Festival was een fantastische afsluiting van een …

Open brief CEO TheFork over werkwijze

Onlangs heeft het televisieprogramma Rambam onderzoek gedaan naar de werkwijze van TheFork. In hun uitzending gingen ze in op de totstandkoming van gemiddelde cijfers, de publicatie van recensies en hoe restaurants op verschillende manieren reserveringen van TheFork ontvangen. De conclusie was dat de manier waarop  TheFork te werk gaat, niet transparant is. TheFork heeft in …