HET JAVAANTJE, PITTIG OOSTERS MET EEN NEDERLANDSE TWIST.

De croquetteurs van Heeren van Loosdrecht zijn er in geslaagd om met het ‘Javaantje’ opnieuw een opvallend snackje te creëren dat het borrelmoment nog spannender maakt. De basis van het Aziatisch georiënteerde borrelhapje is een speciaal geselecteerde pinda. Deze gebrande vliespinda is grof vermalen waardoor de volle pindasmaak perfect tot zijn recht komt. Naast pinda …

DE PIEPERSHOW – Power to the Pieper!!!

Laat je verleiden door de pieper! De Piepershow op de Amsterdamse Wallen is het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op …

Restaurant Yamazato haalt kunst in verschillende verschijningsvormen naar Amsterdam

Amsterdam, 18 september 2018 – In oktober staat Yamazato, het traditioneel Japanse restaurant van Hotel Okura Amsterdam dat is bekroond met een Michelinster, in het teken van kunst in meerdere verschijningsvormen. Yamazato haalt de karakteristieke houtsnijkunst van de Hida Takayama regio naar Amsterdam met een tijdelijke expositie. Van woensdag 17 tot en met maandag 22 …

Rotterdam Ahoy moderniseert Ahoy Arena met Eijsink

Rotterdam Ahoy is dé locatie voor live concerten, sport, zakelijke bijeenkomsten en beurzen. En dat al bijna 50 jaar lang. Als onderdeel van gebiedsontwikkeling Hart van Zuid zijn de Beurs- & Evenementenhallen onlangs volledig gerenoveerd en bouwt Ahoy een gloednieuw internationaal congrescentrum en muziekzaal. Daarnaast investeert Ahoy in haar bestaande Ahoy Arena, waarbij  Eijsink mag …

Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

FOTO: De Jury bij de winnaar Joost Deurloo. Van l n R Bram Verwijs, Joost Deurloo, Robert Zonnevylle en Rob Boddaert Bruinisse – Vandaag (maandag 17 september) heeft in Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse voor de zesde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost …

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer!

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma. De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke …

GAULT&MILLAU ORGANISEERT MASTERCARD NEDERLAND LIEFDADIGHEIDSDINER WORLD FOOD PROGRAMME

Maandag 17 september 2018 heeft Godfried van der Lugt, directeur Gault&Millau Nederland, tijdens de horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ de primeur onthuld dat Gault&Millau en Mastercard een bijzondere samenwerking aangaan. Gault&Millau lanceert de nieuwe Gault&Millau restaurantgids 2019 op maandag 3 december 2018 in De Kromhouthal in Amsterdam. De presentatie van de Gault&Millau gids 2019 vindt plaats in …

Euro-Toques Nederland reikt Keltum restaurantprijs 2018 uit aan La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan Luc van Iersel en zijn team. De selectiecriteria die …