Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft …

Bekendmaking platform ‘Gast Vrijheid’ door Gastronomisch Gilde

Wat gaat vakvereniging Gastronomisch Gilde betekenen voor haar leden op het gebied van gastvrijheid? Dat is bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van het Gilde op 7 januari tijdens de Horecava door Gastoloog en Innovation Award-winnaar Jeannine Sok, initiator van Gast Vrijheid, en Barista Wereldkampioen Merijn Gijsbers, lid en adviesraadslid van Gast Vrijheid. Drive voor gastvrij …

Donna Italia introduceert nieuw product Focaccia tijdens Horecava

Donna Italia introduceert dit jaar tijdens de Horecava (7-10 januari in de RAI) een nieuw product: de Focaccia; Italiaans platbrood dat zich uitstekend leent als bijgerecht, snack met een dip, brood in combinatie met een salade of als sandwichbrood. Kortom een product waar Horeca ondernemers volop hun eigen draai aan kunnen geven met allerlei toppings …

Deliverect winnaar Horecava Innovation Award 2019

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo en Thuisbezorgd, die inspelen op de sterk groeiende bezorgmarkt. Winnaar van de Karel …

Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

Schaalgrootte neemt toe door uitbreiding ketens en door overnames Ketens beter in staat nieuw personeelte werven en behouden, ook robots worden straks ingezet Investeringen in robotisering worden aantrekkelijker, internationaal ontstaan al hybride bedrijven.   Recordaantal overnames eetgelegenheden in 2018 ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jarenvoortzet via de uitbreiding …

Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

Schaalgrootte neemt toe door uitbreiding ketens en door overnames Ketens beter in staat nieuw personeelte werven en behouden, ook robots worden straks ingezet Investeringen in robotisering worden aantrekkelijker, internationaal ontstaan al hybride bedrijven.   Recordaantal overnames eetgelegenheden in 2018 ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jarenvoortzet via de uitbreiding …

Douwe Egberts Market: Ontmoetingsplaats waar ondernemers elkaar inspireren

Geïnspireerd door de wereldwijde Foodmarkets brengt Douwe Egberts ondernemers en partners bij elkaar op de Douwe Egberts Market tijdens de Horecava. Een plek om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van verrassende en inspirerende combinaties van heerlijke koffie en thee met food. Zo toont Nederlands kampioene Latte Art Anouk Rodenburg de fijne kneepjes van …

Nieuw concept ‘The Deli Burger’ blijkt verrassende combinatie van burgers & vleeswaren

Met de introductie van het burgerconcept ‘The Deli Burger’ speelt OSI Europe in op de uit New York overgewaaide foodtrend. Hierbij wordt het combineren van luxe vleeswarentoppings op premium burgers tot een culinaire kunst verheven. Samen met tv-kok Evert te Pas, bekend van 24Kitchen, zijn er op de Horecava tien burgerrecepten bedacht waarvan een selectie …