ONDERNEMERSCHAP IN DE HORECA CENTRALE THEMA OPENING GASTVRIJ ROTTERDAM

Gastvrij Rotterdam opent maandag 17 september met o.a. de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD en de inauguratie van de eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Gastvrij Rotterdam beleeft van 17 t/m 19 september 2018 haar zesde editie in Rotterdam Ahoy. De toonaangevende vakbeurs opent op 17 september om 11.30 uur spectaculair. Niemand minder dan Fidan …

Registreer uw gratis toegangsbewijs voor Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Gedurende drie dagen staat Rotterdam Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes,  innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Beursbezoekers kunnen genieten van 450 exposanten, diverse workshops, demonstraties, masterclasses, …

Baskin-Robbins komt naar Amsterdam

Baskin-Robbins, ’s werelds grootste ijsketen, komt naar de Albert Cuypstraat, op de hoek bij de Ferdinand Bolstraat, in Amsterdam. Na de twee succesvolle openingen in Utrecht en Tilburg, is het nu de beurt aan Amsterdam om het nieuwste ice cream bakery concept van het tijdloze, Amerikaanse merk te presenteren. Dit nieuws maakt Baskin-Robbins, onderdeel van …

Groenteconservensector pleit voor btw-verlaging

Missie is groenteconsumptie te stimuleren Producenten van vers verwerkte groenten in pot en blik hebben via een ingezonden brief aan het kabinet een oproep gedaan om hun categorie in BTW te verlagen. Vorige week werd bekendgemaakt dat de verbruiksbelasting op suikervrije dranken en bron- en mineraalwater wordt afgeschaft, waardoor deze producten goedkoper worden voor de …

Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag …

Waarom goede foto’s goud waard zijn?

We leven in een tijd waar beeld zo belangrijk is, waar Instagram een volwaardig marketing- en communicatiekanaal is geworden. Dan investeer je best ook in eigen, goede foto’s van de zaak. Jammer genoeg heeft niet iedereen voldoende verbeelding en moet je ze een handje helpen met de juiste foto’s. Je wil ook vermijden dat de …

Kritisch congres laat zien hoe echt eten de mondiale epidemie van welvaartsziekten kan tegengaan

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Food’ werpen verschillende internationale foodprofessionals die dag hun kritische blik op ongezond, …