Topchef Alain Alders geeft masterclass Beef on the Beach

Uitdagende zomerse variaties van Iers rundvlees op de barbecue Nederlanders bereiden steeds uitdagender gerechten op de barbecue, zeker nu de zomer langer lijkt te worden. Topchef Alain Alders van restaurant Vrienden van Jacob gaf vandaag een masterclass aan rundvleesliefhebbers waarbij hij aan de gang ging met brisket (klapstuk), bavette en een mediterraans stoofpotje met aubergine …

Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, die op 18 juni 2018 plaatsvond, hadden de koks de opdracht …

De beste pizzabakkers bakken voortaan samen

Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwaliteit. …

Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland – verkoos restaurant Hudson als de eerste partner voor de lancering van het Moritz Bier in combinatie …

KHN voert constructief gesprek met staatssecretaris VWS over rookruimten

Op 14 juni 2018 vond er een overleg plaats tussen KHN-voorzitter Robèr Willemsen en staatssecretaris Blokhuis van VWS. Aanleiding van het gesprek was de aankondiging van de staatssecretaris van 6 april jl. dat het kabinet rookruimten over 2 jaar wil verbieden. KHN heeft al eerder gereageerd op dit voornemen en recent de resultaten bekend gemaakt …

Room kwark vanille taart

Biscuit cake gevuld met ricotta mouse, kwark en room. De taart is gedecoreerd met poedersuiker en is deze speciale taart voorgesneden in 14 punten. De naam doet vermoeden dat deze taart afkomstig is uit Duitsland, maar niets is minder waar, want deze taart is een specialiteit van Moralberti in Italië. Er bestaan vele recepten met …

Wil je graag dat klanten iets delen over je zaak op sociale media?

Online lees je het ene social media hoera-bericht na het ander. Zaken die er in slagen om met Facebook meer klanten binnen te halen en meer naamsbekendheid te genereren. Alleen zie je vaak niet wat er allemaal schuilgaat achter die succesverhalen. Een aantal tips. Verzorg de basis. Als je een social medium gebruikt, zorg dan …

Heineken® 0.0 nu ook op tap in Nederland

Bierliefhebbers kunnen deze zomer ook genieten van vers getapte Heineken® 0.0 in cafés en restaurants. Het alcoholvrije pilsener dat vorig jaar werd geïntroduceerd, is vanaf nu ook op tap beschikbaar in een selectief aantal horecazaken in onder andere Eindhoven, Zwolle en Amsterdam.  David Lette, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland: “De cijfers liegen niet. De alcoholvrije  markt …

Alle begin is niet makkelijk!

Nederland kent op dit ogenblik veel start up. Nieuwe horecabedrijven, zeker in de Randstad, worden met veel elan gepresenteerd. Nieuwe innovatieve concepten worden ontwikkeld en grote investeringen worden gedaan. Ondernemers met mooie dromen brengen gasten in verleiding met de meest uiteenlopende concepten. Lokale/regionale duurzame producten gebruiken, food pairing met distillaten& cocktails, flexibele prijzen gedurende de …