’S WERELDS EERSTE KOFFIEBAR ZONDER KOFFIE OPENT IN AMSTERDAM

OLIDARIDAD MAAKT KOFFIEDRINKERS BEWUST VAN KOFFIEPROBLEMATIEK Opmerkelijk nieuws: op 1 december 2017 opent in Amsterdam de Geen Koffiebar; ’s werelds eerste koffiebar met alles in een kop, behalve het gebruikelijke zwarte goud. Ook verkrijgbaar is een humoristische hulpkit die koffiedrinkers in Nederland moet voorbereiden op een wereld zonder koffie. Hiermee vraagt Solidaridad aandacht voor het …

Dit zijn de beste Pays d’Oc IGP wijnen op de Nederlandse wijnkaart

Na een uitgebreide proeverij, zijn maandagavond in restaurant The French Connection in Amsterdam de beste vijf Pays d’Oc IGP wijnen van Nederland verkozen. Sommeliers van Nederlandse toprestaurants kregen de kans zijn of haar favoriete Pays d’Oc IGP wijn van de wijnkaart in te sturen. In The French Connection werden bijna vijftig ingezonden wijnen geproefd door …

Dutch CRAFT Beer Conference 2018: De Kracht van Craft

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de tweede editie van de Dutch CRAFT Beer Conference in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Het thema van deze editie is “De Kracht van Craft”. Het congres richt zich specifiek op grote en kleine brouwerijen en hun medewerkers en is daarmee uniek …

Masterclass Erik van Loo met Ierse sukade

Op dinsdag 28 november organiseerde Bord Bia, de Irish Food Board, de masterclass ‘Sterrenstoof voor de kerstdagen’ in de keuken van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Topchef Erik van Loo ging aan de slag met zijn favoriete stuk rundvlees: de sukade. De aanwezige culinaire journalisten, foodbloggers en kookliefhebbers leerden niet alleen een onvergetelijke stoofpot te bereiden, …

Nieuw Melvita Professional honing!

Van Oordt introduceert Melvita Professional. Melvita professional is speciaal ontwikkeld voor horeca om te gebruiken als verrijker van melkkoffies. Dit totaalconcept bestaat uit een handige doseerfles met speciale spuitmond, uitgekiende honingmelange en concrete ideeën om meer omzet te genereren. Januari dit jaar hebben mensen al een voorproefje kunnen krijgen van het nieuwe product tijdens de …

Bekijk blurring door een andere bril op Horecava

November 2017 – In de wereld van food neemt blurring steeds grotere vormen aan. In horeca-outlets is van alles te koop, in de supermarkt openen koffiecorners, hotels openen versmarkten… Blurring is geen trend, het is here to stay! Reden voor Bunzl Foodservice en Bunzl Retail & Industry om hun krachten te bundelen. Van 8 tot …

’t Amsterdammertje en Noble nieuwe leden Alliance Gastronomique

De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het jubileumjaar werd afgesloten, op maandagavond 27 november in de statige villa van Dorset in Borne heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink hebben …

HTC Advies ontwikkelt multi toepasbare BelevingsApp.

HTC Advies introduceert deze maand een uniek hulpmiddel om klantbeleving in kaart te brengen. Het gaat om de multi toepasbare Belevingsapp. Via deze app kunnen organisaties snel en makkelijk klantdata verzamelen, waarmee ze hun service en dienstverlening kunnen verbeteren. HTC Advies is expert op gebied van hospitality met focus op een plezierige omgeving voor gebruikers …

Tante Kee uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar

Kaag – Tante Kee op Kaageiland is maandag 27 november door restaurantvereniging JRE Nederland uitgroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’. De bijzondere prijs is een beloning voor de grootscheepse verbouwing die eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb in de eerste maanden van 2017 lieten uitvoeren. Het jaar eindigt voor Tante Kee daardoor op prachtige wijze. …