De zoete sablé bodems van Pidy zijn de perfecte basis

Het zoete sablé taartje van Pidy, met een traditioneel geribbelde boord en een goudbruine kleur heeft een heerlijke knapperige structuur. Het gebakje heeft een authentieke en rustieke uitstraling en behoudt een stevige vorm en structuur wanneer het gevuld is. Uiterst geschikt voor een romige crème patissière, met daarop zalige gemarineerde aardbeien en geserveerd met een …

Nieuwe Meester in het RIJKS®

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het RIJKS®*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het RIJKS® behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef. Meesterproef De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks …

Melekos Import wint prijs Beste Noviteit van 2017

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de Biologische Kruidenthee met saffraan van Melekos Import door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2017 gekozen. De vakjury beoordeelt de thee als “zeer speciaal met de tintelende ondertoon van de saffraan die vaak niet meer dan een vermoeden is en steeds in alle gedurfde …

Persbericht. Bas van Kranen gaat Richard van Oostenbrugge opvolgen bij het tweesterrenrestaurant Bord’eau in Amsterdam

Van Kranen, werkzaam bij De Leuf, kondigde daar zijn vertrekt in februari 2017 al aan met de plannen voor een eigen zaak.  Hij was bezig met een locatie in Eindhoven maar zegt hier zelf over ‘er zijn het afgelopen jaar veel projecten op mijn pad gekomen, maar dit is op z’n zacht gezegd de allermooiste.’ …

NIEUWE VERKIEZING HOTTEST CHEF IN TEKEN VAN GROENTE

Groenten krijgen een steeds prominentere plek op het restaurantmenu.Om deze veggie gerechten wat extra pit te geven, staat het thema van de 3eHottest Chef-verkiezing daarom in het teken van ‘FlamingVeggies’. Organisator Tabasco® is dringend op zoek naar jong culinair talent dat de Nederlandse groentekeuken een oppepper wil geven! De inzet is hoog: de winnaar gaat mee op een …

Groenten krijgen een steeds prominentere plek op het restaurantmenu.Om deze veggie gerechten wat extra pit te geven, staat het thema van de 3eHottest Chef-verkiezing daarom in het teken van ‘FlamingVeggies’. Organisator Tabasco® is dringend op zoek naar jong culinair talent dat de Nederlandse groentekeuken een oppepper wil geven! De inzet is hoog: de winnaar gaat mee op een …

Noble Kitchen; nieuw restaurant van Edwin Kats Opening voorjaar 2018

Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt hard gebouwd aan Noble Kitchen. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is. Een zelfstandig, toegankelijk en dynamisch restaurant …

Lustrumviering van ProFri levert veel hoogtepunten op

Vakvereniging ProFri vierde samen met zijn leden, partners en belangstellenden bij QBTEC in Woerden gisteren zijn eerste lustrum. Met ruim 100 bezoekers was de zaal van de ovenfabrikant tijdens dit Frituurwereld Event goed gevuld. De viering van het 5-jarig bestaan van de vakvereniging voor professionele frituurders kende veel hoogtepunten, prijsuitreikingen en bekendmakingen.  “Veel gedaan, maar …

DeJong’s Alphenaer; ‘Traditioneel en ambachtelijk vakmanschap!

De Alphenaer familie bestaat uit een specifiek geselecteerd aantal superieure kazen die in onze kaasmakerij met de grootste zorg en liefde worden bereid. Alphenaer is een traditioneel merk, “De ambachtelijke techniek en de exacte timing bepalen uiteindelijk de kenmerkende smaak van de Alphenaer kazen. De Kazen ondergaan een strenge keuring van de kaasmeesters, alleen deze …