Eerste schoolcateraar met EKO-keurmerk

Voor het eerst is het EKO-keurmerk Horeca uitgereikt aan een schoolcateraar: De Goede Snackbar. Tijdens de Horecava kreeg het jonge bedrijf van Eric van Veluwen (links op de foto) het certificaat overhandigd op het Van Bron tot Bord paviljoen.Op veel scholen is de kantine vooral een manier om geld te verdienen met een aanbod aan …

Brand introduceert nieuw speciaalbier: Brand Session IPA

IPA specialist Jeroen Free won voor de tweede keer de Brand Bierbrouwwedstrijd Bergen op Zoom, 10 januari 2018 – Brand en thuisbrouwer Jeroen Free presenteren Brand Session India Pale Ale (IPA) 3,5%, het nieuwste speciaalbier uit de Brand brouwerij. Met zijn Session IPA recept, een fruitig speciaalbier met een toegankelijk alcoholgehalte, werd Jeroen Free deze …

LEKKERSTE WAFEL KOMT UIT HOLLAND

Amsterdam – Thomas Rijsbergen maakt de Lekkerste Wafel van Nederland. Rijsbergen won tijdens de Horecava met zijn ‘Kokoswafel’ de vakwedstrijd Lekkerste Wafel. De wedstrijd was met tien deelnemers een regelrechte Nederland – België: vijf deelnemers kwamen uit België, vijf uit Nederland. Thomas werkt bij Hotels van Oranje in Noordwijk. De vakjury prees de winnende wafel …

Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018

Amsterdam, 10 januari 2018 – Tijdens het HotelloTOP Year Event 2018, dat vandaag plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, is Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Holtus liet mede finalisten Gabriella …

Zilveren Koksmes 2018 voor Sebastiaan Schreuder

AMSTERDAM, 10 januari 2018 – Eerder vandaag streden acht jonge koks om de titel én het Zilveren Koksmes tijdens het NK Jonge Koks tot en met 25 jaar op de Horecava in de RAI Amsterdam. Na een spannende wedstrijd met uiteenlopende culinaire creaties ging Sebastiaan Schreuder van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek* in De …

Duijker opent nieuw KwaliteitsRegister voor Vinologen

Maarn, 10 januari 2018. Gisteren opende Hubrecht Duijker het nieuwe, interactieve online KwaliteitsRegister voor Vinologen tijdens Wine Professional. Hij deed dit door het eerste Registratie Certificaat voor RegisterVinoloog in ontvangst te nemen uit handen van voorzitter Ron Andes. Duijker is vinoloog van het eerste uur (1974) en bedacht het woord ‘Vinoloog’. Het beheren van een …

Instock finalist voor Circular Award 2018

Amsterdam, 10 januari 2018 – Restaurant Instock is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, Instock heeft gewonnen in de categorie Biomassa en Voedsel. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de …

De Nederlanden* wint NK Leermeester-Leerling 2018

De Horecava in RAI Amsterdam was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de jury, die hun prestatie waardeerde met de hoogste score. Wedstrijd met vooraf …

Wil jij weten hoe het eigenlijk hoort?

Fotograaf: Rob Voss Beleving en emotie, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden, staan centraal op de Horecava. In de horeca draait het om persoonlijke aandacht en het regisseren van de ultieme gastbeleving. FNV Horeca vindt het belangrijk dat horecamedewerkers zich (verder) kunnen ontwikkelen tot vakbekwame, servicegerichte medewerkers die op niveau presteren. Gratis mini workshops hospitality en …

BIERMANS MAAKT LEKKERSTE BROODJE CATERING

Amsterdam – Roland Biermans maakt het Lekkerste Broodje Catering  van Nederland. Biermans won tijdens de Horecava met zijn Vitamneesje de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Catering. Biermans werkt bij Vitam Catering in Schijndel. De vakjury prees het winnende broodje vanwege het bijzondere karakter, het gebruik van duurzame ingrediënten en natuurlijk vanwege de uitmuntende smaak. De vakwedstrijd Lekkerste …