Noorderpoort start met Tweetalige Hotelschool

Noorderpoort start in het schooljaar 2018-2019 met een nieuwe tweetalige opleiding. De opleiding gaat Tweetalige Hotelschool (THS) heten. Het is de tweetalige variant op de opleiding Manager/ondernemer Horeca, die Noorderpoort nu al aanbiedt. (In de volksmond ook wel bekend als de ‘Hotelschool’.) De studenten krijgen bij deze nieuwe opleiding zowel les in het Engels als …

Ganzenvleesproducten voor groothandel en verswinkels

De Stichting Natuurlijk Gans heeft in samenwerking met Pieter van Meel Groothandel in Wild & Gevogelte B.V., Ruig Wild en Gevogelte, B&P Special Food en Verstegen Spices & Sauces B.V. diverse producten ontwikkeld op basis van ganzenvlees, die uitsluitend verkrijgbaar zijn via de groothandels van de versspecialisten. ‘Voor slagers en poeliers een unieke kans om …

De Stichting Natuurlijk Gans heeft in samenwerking met Pieter van Meel Groothandel in Wild & Gevogelte B.V., Ruig Wild en Gevogelte, B&P Special Food en Verstegen Spices & Sauces B.V. diverse producten ontwikkeld op basis van ganzenvlees, die uitsluitend verkrijgbaar zijn via de groothandels van de versspecialisten. ‘Voor slagers en poeliers een unieke kans om …

Nederlands Oesterseizoen 2017-2018 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE7 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Danny Nelis overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend. Vanaf heden worden de Zeeuwse creuses (Crassostrea gigas) en de Zeeuwse platte oesters (Ostrea edulis) …

Nederlands Oesterseizoen 2017-2018 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE7 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Danny Nelis overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend. Vanaf heden worden de Zeeuwse creuses (Crassostrea gigas) en de Zeeuwse platte oesters (Ostrea edulis) …

Euro-Toques Nederland maakt Restaurant van het jaar 2017 bekend

Zoals elk jaar looft Euro-Toques Nederland ook dit jaar weer een prijs uit voor het beste Euro-Toques Restaurant. Een strenge maar vakkundige jury beoordeelt de restaurants onder andere op het uitdragen van de Euro-Toques boodschap, het naleven van de Code van Eer, de puurheid van de keuken en het culinaire niveau van het restaurant. Vorig …

Bezoek nu gratis BBB Maastricht 2017!

Van 9 t/m 11 oktober opent de grootste horecavakbeurs van de Euregio haar deuren en het belooft weer een groot spektakel te worden. BBB Maastricht staat garant voor ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 beroemde sterrenchefs uit de hele wereld. Ontdek de laatste food & beverage trends, laat je …

Genomineerden Parels van het Jaar Award 2017 bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich meer dan verdienstelijk maakten voor het bedrijf waar ze werken. De …

HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM GROEIT VERDER IN KWALITEIT EN OMVANG

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle 5e editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. De kwaliteit van het ruime aanbod was opnieuw …

Nieuwe productlijn Valderrama

Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld. Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of …