Bootcamp Horeca Patisserie

Met deze cursus van drie modules (olv Jeroen Goossens) wil het CCB het beste van twee werelden, Horeca en Patisserie, bij elkaar brengen. Wat kan je verwachten: Grand dessertonderdelen, buffet onderdelen, longueurs, à la carte desserts, verrines (dessert in glas), dessert aan tafel, decoraties als tuilles, chocolade-, vers fruit en showelementen. De producten worden opgebouwd …

FNV Catering bereikt toch nog principeakkoord voor nieuwe cao catering

Vakbonden FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie en werkgeversorganisatie Veneca zijn samen toch tot een principeakkoord gekomen voor een nieuwe cao catering. Cateringmedewerkers krijgen 2,5% loonsverhoging en een betere kilometervergoeding voor werkverkeer. De onderhandelingen verliepen al moeizaam tot eind november toen ook nog eens bleek dat werkgeversorganisatie Veneca op dat moment niet meer verder …

Wie wordt de “MasterChef” van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de “MasterChef” kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met verschillende ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moeten …

50-jarig jubileum familiebedrijf De Kweker

Amsterdam, 17 januari 2018 – Op 18 januari 1968 opende de familie Vroegop haar Cash & Carry onder de naam De Kweker. Nu, vijftig jaar later, staat de Amsterdamse levensmiddelen- en horecagroothandel net als in de beginjaren nog altijd bekend om het totaalassortiment voor de professional in food, klantgerichtheid én voor medewerkers met passie voor …

’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Tweesterrenrestaurant lichter en exclusiever, zonder verlies informele karakter HARDERWIJK – Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde eetgelegenheid aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen, natuurlijke materialen, andere stoelen …

Restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd, aangenaam tafelen in het Noorden

Op 13 januari 2018 vierde restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd de toetreding tot de enige restaurantvereniging van Nederland die echt staat voor puur en eerlijk. Dit gebeurde onder het toeziend oog van burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum, die Oosterwijtwerd – met drie restaurants – direct uitriep tot de culinaire hoofdstad van de gemeente.   Met de …

97.349 carnavalliefhebbers tekenen petitie #carnavalvrij van Bavaria

Actie #carnavalvrij twee dagen na lancering al doorslaand succes 97.349 carnavalliefhebbers willen extra vrij om dit volksfeest te kunnen vieren Lieshout – Tienduizenden carnavalliefhebbers geven gehoor aan de oproep van Bavaria een online petitie te ondertekenen om carnaval tot officiële feestdagen te bestempelen. Al in het eerste weekend van de campagne #carnavalvrij is de actie …

All-inclusive formule nu ook bij sterrenrestaurants

Na vakanties, sushi en fitness, komen nu sterrenrestaurants ook steeds vaker met een all-inclusiveconcept. Tijdens de HEERLIJK Star-edition van de culinaire website HEERLIJK.nl kunnen consumenten de hele maand februari voor een vaste, scherpe prijs genieten van een all-in vijfgangenmenu bij diverse sterrenrestaurants. Aan de actie nemen alleen restaurants deel die zijn onderscheiden met een of …