Restaurantsector verdient 23 miljoen euro extra dankzij Deliveroo

Restaurants die samenwerken met Deliveroo halen een hogere omzet en laten meer mensen werken in hun keukens om de toegenomen vraag aan te kunnen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Capital Economics, dat keek naar de economische impact van de bezorgdienst in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat Deliveroo het afgelopen jaar in totaal …

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

Verkiezing lekkerste product van 2018 Tijdens de horecavakbeurs Horecava op maandag 8 januari 2018 lanceert De Kweker de Amsterdamse Food Pitch 2018. De Kweker is een Amsterdamse groothandel voor professionals in food en maakt zich al 50 jaar sterk voor innovatieve producten van startende producenten. Om dit jubileum te vieren, bieden ze ambitieuze (hobby)koks en …

Franchisenemer Mike jongste telg Papa John’s

Anderhalf jaar na de start in Nederland heeft pizzaformule Papa John’s al weer de tiende vestiging geopend. In Utrecht ditmaal. Het was voor de kersverse en ambitieuze 19-jarige franchisenemer Mike Besamusca een gedenkwaardig moment. Negentien jaar pas en er toch helemaal klaar voor zijn om een winkel van Papa John’s te gaan runnen. Dat is …

Stoomtrein verspreidt Dewar’s whisky aroma’s in Hudsons Bay Rotterdam

Whisky brand Dewars’ heeft vorige week een shop in shop geopend in Hudsons Bay in Rotterdam. In de pop-up verspreidt een echte stoomtrein de aroma’s van Dewar’s whisky, en kunnen klanten een fles laten personaliseren voor een perfect kerstcadeau. Het Schotse whiskymerk zal gedurende een maand het John Dewar’s & Sons Fine Scotch Whisky Emporium …

JURA E8: BESTE volautomaat volgens de Consumentenbond

In de onlangs door de Consumentenbond uitgevoerde test van espressomachines zijn – in de categorie ‘volautomaten’ – de JURA E8 Chroom, Dark Inox en Platina de beste gebleken. Met een testoordeel van 8.2 kregen deze drie JURA-volautomaten het predicaat ‘Beste uit de Test’. Perfecte prestatie Het panel van proefexperts van de Consumentenbond vindt de JURA …

Drie pop-up restaurants op Horecava 2018

Elk een eigen restaurantbeleving Het thema van de komende Horecava is Proef de toekomst; bij de drie pop-up restaurants op de beursvloer kunnen bezoekers de laatste trends op horecagebied zelf proeven en ervaren. De restaurants zijn geopend voor lunch en diner. Bar O is een restaurant waar cocktails en kleine gerechten elkaars smaak versterken. Bij …

Vrijdag 22 december: een vers getapt biertje in ruil voor je stropdas Na een zeer succesvolle zomereditie keert de stropdasborrel op 22 december terug bij Café Van Zanten. Aan de start van een welverdiende kerstvakantie ruilen Rotterdamse werklui massaal hun stropdas in voor een perfect getapt pilsje. “Het inruilen van de stropdas bij aanvang van …

HOEX beurs

Op 15 januari organiseren de studenten van Leerhotel Het Klooster, de HOEX beurs (Horeca Exchange). Deze beurs is speciaal voor horeca ondernemers én startende horeca ondernemers. Tijdens deze beurs treft u 25 bedrijven aan die pionier zijn op het gebied van innovatieve, duurzame en groene producten/diensten. Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over de stages …

Zandpaviljoen Pier 7 Vlissingen in het voorjaar open

Komend voorjaar wordt er op het strand van Vlissingen een nieuw ambitieus plan gerealiseerd. Zandpaviljoen Pier 7 vestigt zich als jaarrond exploitatie in het voormalige badcaisson. De onderneming, gerund door de 3 broers Niek, Valentijn en Jelle Damen, bestaat uit een jaarrond restaurant, een wine-bar, een seizoensgebonden paviljoen met een groot zonneterras om heerlijk te …