Nieuwe Haagse aanwinst: Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen

De Pasta Kantine wordt Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen
Restaurant de Pasta Kantine aan het Prins Hendrikplein sluit de deuren. De eigenaar van het
restaurant wil zich volledig richten op het restaurant van de keten in zijn eigen woonplaats, Breda.
De zaak aan het Prins Hendrikplein is overgenomen door drie echte Haagse horeca ondernemers.
Zij openen er half juli van dit jaar Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. “Een plek voor de hele
buurt, ook ouders met kinderen”.

Pas drie jaar zat De Pasta Kantine in het voormalige postkantoor op het Prins Hendrikplein. Vanwege het grotere succes van
het pasta concept in Breda, is besloten om alleen in die stad door te gaan. Leon Hable, oprichter van de Pasta Kantine: “Ik
woon in Breda en heb toch nooit echt de brug naar de buurt kunnen slaan. Het is nu aan de nieuwe ondernemers, die de buurt
door en door kennen, er wel een echt Zeehelden-begrip van te maken.
Jonge, ervaren horecaondernemers


De nieuwe huurders zijn geen onbekenden in de Haagse horeca. Patrick van Aller, 35 jaar, was eerder operationeel directeur
van Rootz BV. Bas Kokshoorn, 35 jaar, was tot voor kort chef kok van restaurant Palmette en eerder van South of Houston en
Wicked Wines. En Lara Bakker, 28 jaar, was eerder onder meer gastvrouw van strandtent Buiten en Rootz. Lara en Patrick
woonachtig in het Regentessekwartier zijn ouders van zoon Mathis (1) en dochter Sophia (3). Bas woont samen met zijn vrouw
in Voorburg en is tevens vader van 2 dochters Vera (4) en Noa (5).

Buurtfunctie
Bij de invulling van het indrukwekkende pand aan het Prins Hendrikplein, hebben Aller, Kokshoorn en Bakker zich laten
inspireren door onder meer café Emma aan het Regentesseplein. Van Aller: “Ik woon in het Regentessekwartier en kom graag
bij Café Emma, of het nu met mijn gezin is of alleen. De Emma is een plek die zo belangrijk is voor de buurt. Waar werknemers
en gasten vrienden worden en je altijd terecht kan, of je nu geen zin hebt om te koken, of gewoon even de deur uit wil. ‘De
Emma liet mijn horeca hart harder kloppen. Dat wilde ik ook! Een zaak waar heel de buurt, ook ouders met kinderen, om
honderden redenen een bezoek aan brengt. Maar waar vind je zo’n plek?”

Tijdens de zoektocht van het duo haakte Bas Kokshoorn aan als chef kok en compagnon. De gezinnen zijn al geruime tijd
bevriend en wilden graag samen ondernemen. Bas miste het conceptueel koken van South of Houston. Kokshoorn: ‘Bij
Palmette had ik een geweldige tijd, maar elke week een compleet nieuw klassiek Frans menu verzinnen is topsport. Daarbij heb
ik bij South of Houston gezien dat mijn echte passie ligt bij het verzinnen en goed uitvoeren van signature dishes.’
Lara Bakker: ‘We zochten een locatie in de buurt, aan een plein, of aan het water. Zo’n plek waar mensen graag naartoe gaan
in hun vrije tijd, of als het mooi weer is. Maar dat soort plekken gaan in Den Haag vaak naar grote, vermogende
horecaondernemers, die al meer succesvolle zaken hebben. Gelukkig gunde de eigenaar van de Pasta Kantine ons deze plek.
Wij waren volgens hem precies waar de buurt op zat te wachten. Onze kinderen gaan naar de crèche bij ‘Koek en Ei’ in de
Prins Hendrikstraat, we spelen bij de schildpaddenfontein, en als we naar huis fietsen van onze nieuwe zaak hebben we een
lamme arm van het zwaaien. Wij kennen de buurt en zij kennen ons. Dat is een goed begin!.’
Gastropub & Diningroom

Van Kinsbergen moet een mix worden van een Nederlands grand café en de in Londen populaire gastropub. Van Aller: ’In
Londen is er een ware ommekeer aan de gang. Door de successen van Jamie Oliver en Gordon Ramsay durven Engelsen weer
trots te zijn op hun keuken. De donkere pub, waar alleen maar bier wordt gedronken en simpel (vaak) gefrituurd eten wordt
gegeten, is al lang verleden tijd. In Londen is tegenwoordig op elke straathoek een gastropub te vinden. “Nieuw decor, frisse
kleuren, oneindig veel keuze in drank en verrassend goed en betaalbaar eten. Hier eten gezinnen, collega’s, stelletjes en
vriendengroepen. Mensen die in de buurt wonen of werken en elkaar op deze plekken vaak meerdere keren in de week
tegenkomen.”

Kokshoorn: “Van Kinsbergen krijgt een uitgebreide, bijzondere borrelkaart. De voorgerechten kun je delen, vlees komt van een
houtskoolgrill en ook voor vegetariërs en visliefhebbers is er straks volop keus. De gigantische bar krijgt 15 tappunten met veel
Engelse en Amerikaanse speciaalbieren, cider en natuurlijk de bekende bieren uit Nederland en België. Doordeweeks zijn we
open van 11:00 tot 1:30 uur en in het weekend van 10:00 tot 2:30. Laat ontbijt, lunch, diner of een borrel in de middag of laat
op de avond behoren dus allemaal tot de mogelijkheden.”

Omdat de gastropub ook bekend staat om zijn spirits of te wel sterke (heldere) drank, heeft ook van Kinsbergen straks een
grote keuze aan gin, vodka, rum, whiskey, tequila en jenever. En niet alleen het standaard assortiment. “We hebben zelfs een
gin waarbij de ingrediënten in de ruimte zijn geweest, dat is toch gaaf!”, aldus van Aller.
Bakker: “Van Kinsbergen heeft een prachtig gevelterras. De ramen in de gevel kunnen open, zodat het terras echt bij de zaak
hoort. Vooral later op de avond zal het onder warmte lampen en prachtige nieuwe markiezen goed vertoeven zijn. En dan
hebben we ook nog een heerlijk terras op het Prins Hendrikplein. Samen met het nieuwe Grand Café Victoria en de Zeehelden
bewoners zal het een prachtig plein vol diversiteit, zon en waterpret blijven.”