ProWein 2018 maakt zich op voor een internationale ontmoeting van de top

ProWein zal dit jaar van 18 – 20 maart plaatsvinden. Met meer dan 6.000 exposanten uit de hele wereld is de tentoonstellingsruimte op de internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd nu al uitverkocht. Alle relevante wijnregio’s van deze wereld zijn vertegenwoordigd en geven een compleet overzicht op het wereldwijde aanbod van wijnen. Dit wordt aangevuld door een selectie van circa 400 gedistilleerd-specialiteiten.
Onder de nieuwkomers bevinden zich onder meer paviljoens van de Japanse regering rond het thema Sake, maar ook een grote stand met verschillende Palinka-brandewijnen uit Hongarije. De speciale tentoonstelling ‘same but different’ wijdt zich komende editie aan het populaire en door de ProWein-bezoekers veelgevraagde thema ‘Craft’. Rond de 500 exposanten tonen hun producten zoals craft spirits, craft beer en craft cider. De gehele speciale tentoonstelling verhuist daarvoor naar hal 7.0 zodat er voor ProWein nog een extra hal ter beschikking zal staan. Ook de fizzz craft Lounge van de uitgeverij Meininger Verlag, dé hotspot voor bartenders, zal naar de ‘same but different’-hal worden verplaatst, zodat de internationale bar- en gastronomie-scene er de perfecte ambiance vinden.

Ook de exposanten uit Griekenland krijgen een nieuw onderkomen. Zij zullen tijdens de komende editie van ProWein samen met Oostenrijk en de ProWein Tasting Area by Mundus Vini in hal 17 te vinden zijn.
Bovendien zal het bio-segment in hal 13 van ProWein breder en omvangrijker qua opzet worden. De vakbezoekers vinden hier alle relevante biologische organisaties uit Duitsland, Italië en Frankrijk en tevens talrijke individuele exposanten van over de hele wereld. Ook de speciale tentoonstelling Organic World vertoont een stijgende lijn. Tijdens ProWein 2018 komen hier circa 40 internationale exposanten bijeen. Het bio-segment wordt gecompleteerd door een passend gastronomisch concept – de Organic Lounge – en een eigen area voor lezingen.
Een uitgebreid en veelzijdig aanbod is ook in hal 9 te vinden, waar alle overzeese exposanten hun aanbod zullen presenteren. Onder de verschillende groepen van Overzee is een duidelijke groei zichtbaar. Dit geldt voor onder meer Australië, Argentinië, Chili, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de USA.
Veel interessante, kwalitatief hoogwaardige toevoegingen op het aanbod
Het vakprogramma van ProWein 2018 is de moeite meer dan waard: er is een groot aantal tastings bij het ProWein Forum in de hallen 10 en 13. Daarnaast zijn er talrijke evenementen direct op de stands van de exposanten. Het spectrum van circa 500 programmaonderdelen reikt van nationaal georiënteerde tastings tot aan de origine-overstijgende presentaties zoals de Proeverijzone van de internationale wijn-award van Mundus Vini. Tot de thematische hoogtepunten behoort ook de unieke Champagne

Lounge met 40 traditierijke Champagne-huizen. Deze bevindt zich in het middelpunt van het Champagne-segment waar rond de 150 merken gepresenteerd worden. De speciale tentoonstelling ‘Packaging & Design’ completeert het aanbod van ProWein en toont actuele trends en ontwikkelingen binnen het verpakkingssegment.
Meer informatie over ProWein is te vinden op het internet op www.prowein.com.