&samhoud places is jarig!

Moshik: “5 jaar &samhoud places is een aaneenschakeling van intens mooie en bijzondere momenten! Zoveel geleerd en meegemaakt. Nu we terugkijken op de afgelopen jaren moet ik direct denken aan ons sneak preview diner; het was hier toen nog een bouwval! Een paar maanden vóór de opening hadden we een soort camping keuken gebouwd, en al onze collega’s, vrienden en familie uitgenodigd om voor de eerste keer &samhoud places te ervaren – fantastisch om dit met je dierbaren te kunnen delen. Ik ben zo trots als ik zie waar we nu staan. Maar heb vooral zo’n zin om alle dromen en ambities die we nog hebben te gaan verwezenlijken!”

Chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud zagen in 2012 hun droom om gastronomie naar de wereld te brengen in vervulling gaan: op 18 augustus opende aan het Oosterdok &samhoud places. Na slechts 5 maanden mochten zij twee Michelin sterren in ontvangst nemen, én beloonde Johannes van Dam Moshik en zijn team, als 3e restaurant ooit, met een 10. Nu, 5 jaar later, is het restaurant met de gerechten van chef Moshik, geïnspireerd door zijn reizen over de hele wereld, en de ongedwongen sfeer die het service team neerzet, een fenomeen in de Nederlandse gastronomie.

Naast de culinaire creaties bij &samhoud places heeft Moshik niet stil gezeten; eerder ontwikkelde hij al de &Tomeato burger (een burger gemaakt van tomaat, met de look en feel van de welbekende Big Mac). Inmiddels heeft hij, onder het merk &samhoud food, meerdere groenteburgers en versmaaltijden ontwikkeld. Deze zomer introduceerde hij als eerste in Nederland ijsjes van 100% biologisch groente en fruit: SPRICE.

Om het 5-jarig bestaan te vieren, is Moshik door al zijn oude menu’s gegaan en heeft hij zijn vijf favoriete gerechten uit vijf jaar &samhoud places geselecteerd. Dit vijf gangen menu waar de gast start met een knipoog naar de toekomst, wordt vijf maanden geserveerd (vanaf 18 augstus tot einde 2017) en zal €150 gaan kosten. Het menu is te bewonderen op de website van &samhoud places.

Wie jarig is trakteert: &samhoud places deelt graag iets extra’s met zijn gasten om deze mijlpaal te vieren. Houd de Facebook pagina van &samhoud places in de gaten voor meer informatie!