Sir Edmond Gin wint gouden medaille bij The Global Spirits Business Masters in Londen

Nederlands gin valt op tussen 300 deelnemende merken

Sir Edmond Gin is wederom in de prijzen gevallen bij The Global Spirits Business Masters, de prestigieuze blind tasting-competitie in Londen. Een panel van drank-experts bekroonde de “perfect uitgebalanceerde” gin van Nederlandse bodem met de gouden medaille in de felbegeerde Super Premium-categorie.

Het is niet de eerste keer dat het gezaghebbende Britse tijdschrift The Spirits Business de vanilla infused gin van Nederlandse bodem beloont met een medaille. Tijdens The Gin Masters in 2017 won Sir Edmond Gin al een Master-medaille, de hoogst haalbare onderscheiding in de Super Premium-categorie.

The Global Spirits Business Masters groeide sinds de eerste editie in 2008 uit tot de meest prestigieuze blind tasting-competitie ter wereld. Nog nooit was de concurrentie in de gin-categorie zo groot als dit jaar: ruim 300 toonaangevende internationale merken streden om de medailles. Het Super Premium-testpanel, voorgezeten door Melita Kiely (adjunct-hoofdredacteur The Spirits Business), omschrijft Sir Edmond Gin als “zeer aangenaam, met heerlijke tonen van vanille en een jeneverbes bite, allemaal perfect uitgebalanceerd.”

“Het is een grote eer om wederom in de prijzen te vallen in Londen”, reageert Co-Owner Dominique Makatita. “Sir Edmond Gin is een unusual gin met een onderscheidend palet. Dat de experts uit de industrie onze veelzijdige gin bekronen betekent dat het rebelse karakter in de smaak valt.”

De gouden medaille bevestigt dat ‘s werelds eerste vanilla infused gin tot ver over de landsgrenzen bewondering oogst. Alle reden om de internationale expansie – Sir Edmond Gin is al verkrijgbaar in Nederland, de UK, Denemarken en Zweden – op te schalen. Makatita: “Deze onderscheiding motiveert ons om Sir Edmond Gin internationaal verder op de kaart zetten.”

Over The Spirits Business

The Spirits Business, bestaande uit een vaktijdschrift en een drukbezochte website, is volledig gewijd aan de drankenindustrie. Professionele inkopers, invloedrijke bartenders en fanatieke liefhebbers volgen het invloedrijke platform voor de laatste trends, tastings en cocktail competities.

Over Sir Edmond Gin

Sir Edmond Gin (opgericht in 2016) is ‘s werelds eerste vanilla infused gin, ontwikkeld en gebotteld in samenwerking met distilleerderij Herman Jansen in Schiedam. Door het gebruik van Bourbon vanille als hoofd botanical, is de gin veelzijdig toepasbaar en spreekt het een zeer breed publiek aan. Op siredmondgin.com worden het hele jaar door inspirerende mensen, plekken en serves besproken in Sir Edmond Gin’s eigen online magazine, The Flamingo Journal.