Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort uit een langdurige samenwerking tussen beide bedrijven.

De overname van de specialist in horecatechniek op en onder de bar past volgens Paul Kragten, directeur en eigenaar van Van Duijnen BV, perfect in de strategie van VDHS. De overname maakt van Van Duijnen Horeca Service een full service aanbieder voor horecaondernemers die maximaal rendement uit hun barinrichting willen halen. Kragten: “Horecatechniek Nederland heeft net als Van Duijnen een goede reputatie en een hoge servicegraad. Onze klanten, verspreid over heel Nederland, zijn vooruitstrevende horecaondernemers met een visie. Daar heb je een innovatieve business partner voor nodig. Een specialist die adviseert en realiseert. Met maatwerk oplossingen die passen bij de klant en rekening houden met de fysieke ruimte en alle andere wensen. Onze klanten zullen zeker voordeel hebben van deze overname. Onder meer door uitbreiding van het commerciële team en onze productenlijn. Kortom, Horecatechniek Nederland draagt bij aan onze ambitie om Nederlandse horecaondernemers maximaal rendement uit hun bar te laten halen.”

Opening Inspirium Amsterdam
Horecatechniek Nederland is een van de negentien partners van het recentelijk verbouwde Inspirium Amsterdam (tot voor kort ‘Horecawerf Amsterdam Noord’ genaamd). Dit vernieuwde concept en gebouw zal in de week van 2 tot en met 6 december 2019 feestelijk worden geopend. De Grand Opening vindt plaats op woensdag 27 november a.s.  Initiatiefnemer en voormalig eigenaar Horecatechniek Nederland, Wim Klaasen: “Een mooier moment om mijn bedrijf over te dragen dan met de Grand Opening is er niet. Met een historie van meer veertig jaar in de Nederlandse horecamarkt breekt nu een nieuwe fase aan voor Horecatechniek Nederland. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de horecaondernemer ook in de toekomst dit bedrijf weet te vinden.”  

Innovatieve producten in showroom
In het Inspirium gebouw bevindt zich ook de showroom (65m2) van Horecatechniek Nederland. Hier staan onder meer voorbeelden van een baropstelling, koelbuffetten en tapkranen. Van Duijnen Horeca Service zal vanaf 27 november in deze showroom een aantal innovatieve producten aan de markt presenteren, waaronder een nieuwe bar met tapautomatisering, het smart online tapregistratiesysteem DashBar en een zelftapwand en zelftaptafel met cashless betaalunit (nieuw in de branche!).

Over Van Duijnen Horeca Service
Marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca. Het assortiment omvat o.a. tapinstallaties (voor bier, wijn, gedistilleerd en frisdrank), biertanks, koeltechniek en tapautomatisering. Werkt voor brouwerijen, drankengroothandels en uiteenlopende horecaondernemingen, zoals A’dam Toren, Ziggo Dome en het nieuw geopende prestigieuze Soho House in Amsterdam. Als enige in Nederland biedt Van Duijnen professionele horecaondernemers een totaalpakket van producten en diensten waarmee zij maximaal rendement uit hun bar kunnen halen.

Over Paul Kragten
Paul Kragten is sinds 2000 algemeen directeur van de Van Duijnen Groep. Hij is opgeleid bij EY tot registeraccountant en was eerder werkzaam bij o.m. Mobil Oil en Hero Nederland. Twaalf jaar geleden verkocht EDCC haar belang aan Ecart invest, Tunteler management en Kragten. Per 1 september 2018 heeft Kragten alle aandelen van het bedrijf uit Almere via een management buy out overgenomen van Ecart Invest BV en Tunteler management BV. .