Wijnkeuring van de Lage Landen

Diederik is gisteren uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het jaar 2017’. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Buren kreeg hij vijf gouden medailles en ontving voor het eerst ook de titel wijnmaker van het jaar.

Erkenning is kroon op wijnmaakwerk
Sommelier Ronnie Brouwer, van het sterren restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, overhandigde de medailles aan de stralende wijnboer. Het hele jaar is Diederik gepassioneerd bezig met het onderhouden van de druiven in zijn wijngaard. De vijf gouden medailles en de titel zijn dan ook een kroon op zijn jarenlange werk.

Beste wijnen van de keuring
Nederland telt 130 wijngaardeniers, samen goed voor ongeveer 1 miljoen flessen wijn. Dit jaar hebben er 209 Nederlandse en Belgische wijnen meegedaan met de Keuring van de Lage Landen. Er is gebruikt gemaakt van het keuringssysteem van het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrase. De wijnen zijn gekeurd samen met de Duitse wijnen (Landesprämierung).

Top wijn uit de Betuwe
Diederik: ‘De uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen is een mooie gelegenheid om respons te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De kwaliteit van de wijnen wordt bepaald in de wijngaard. Ik zie dat in Nederland ieder jaar de wijnen beter worden door ontwikkelingen in de wijnbouw en de nieuwe druivenrassen. Daarnaast hebben we in 2016 een fantastische herfst gehad hierdoor zijn de druiven mooi rijp geworden. Mede daardoor én met dank aan alle hulp, de opgedane kennis en de praktijk ervaring van de afgelopen tien jaar, was het mogelijk om in 2016 top wijnen te maken in de Betuwe.’

Ps: Uiteraard bent je van harte welkom om de wijngaard in Erichem te bezoeken, dit kan bijvoorbeeld op de OpenDag van zondag 24 september 2017.