50-jarig jubileum familiebedrijf De Kweker

Amsterdam, 17 januari 2018 – Op 18 januari 1968 opende de familie Vroegop haar Cash & Carry onder de naam De Kweker. Nu, vijftig jaar later, staat de Amsterdamse levensmiddelen- en horecagroothandel net als in de beginjaren nog altijd bekend om het totaalassortiment voor de professional in food, klantgerichtheid én voor medewerkers met passie voor eten en drinken.

Gert Blaauw, algemeen directeur: ‘Het is een feestelijk moment en tegelijkertijd het bewijs dat innovatief denken en doen loont. De afgelopen jaren hebben wij continu geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen en zien wij – vooral online – een enorme groei. Natuurlijk blijven wij ook de komende jaren werken aan onze speerpunten kwaliteit, continuïteit en persoonlijke aandacht voor onze klanten.’

Gedurende het jubileumjaar zet De Kweker extra aanbiedingsacties in om ondernemers in horeca en detailhandel te trakteren en organiseert het bedrijf een aantal jubileumevenementen waarmee klanten op culinaire wijze geïnspireerd worden. Gert Blaauw: ‘Al vijftig jaar maakt De Kweker zich sterk voor innovatieve producten van startende producenten en selecteren wij bijzondere specialiteiten vanuit de hele wereld. Met de Amsterdam Food Pitch hebben wij een evenement in huis waarbij we ambitieuze koks en makers helpen hun product ook daadwerkelijk in de schappen te krijgen. Later in het jaar organiseren we een groots foodfestival in de monumentale Markthal op het Food Center Amsterdam waarbij we terugblikken en vooruitkijken op 50 jaar De Kweker. Al met al een mooi programma voor onze klanten dit feestjaar.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en verantwoord geproduceerd eten en drinken maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het bedrijfsbeleid en dat laat De Kweker met trots zien door tijdens het jubileumjaar actief aandacht te vragen voor goed voedselonderwijs. ‘Goed eten vinden wij erg belangrijk, het is onze passie en dagelijks werk. Onder goed eten verstaan wij lekker, maar ook verantwoord eten zodat kinderen gestimuleerd worden om bewuste keuzes in lekker en gezond eten te maken, daarom ondersteunen wij de Alliantie Voedselonderwijs met het inzamelen van handtekeningen,’ aldus directeur Gert Blaauw.

Over De Kweker

De Kweker is een professionele levensmiddelengroothandel met een uitgebreid food en non-food assortiment en maakt samen met Vroegop-Windig en Natudis deel uit van Vroegop Ruhe & Co b.v. De Kweker is een echt Amsterdams familiebedrijf dat sinds haar oprichting in 1968 gevestigd is op het Food Center Amsterdam. De Kweker biedt de professional in food een totaalassortiment in combinatie met vers op maat. Naast de vestiging op het Food Center, heeft De Kweker ook bezorggroothandels in Amsterdam en Hoorn.