Pop-Up Cup van Fonkels winnaar van de European Carton Excellence Award 2018!

Op donderdag 20 september ontving Fonkels de European Carton Excellence Award voor de Pop-Up Cup. De awards werden uitgereikt aan de meest innovatieve, meest duurzame en meest bijzondere kartonnen verpakkingen. De Pop-Up Cup van Fonkels is volgens de jury ‘waarschijnlijk de meest duurzame on-the-go drinkbeker’. 

 European Carton Excellence Awards

De European Carton Excellence Awards worden ieder jaar door de European Carton Makers Association (ECMA) uitgereikt. De ECMA is de Europese organisatie waarbij 500 kartonnagebedrijven aangesloten zijn die samen ongeveer 90% van alle vouwkartonnen verpakkingen in Europa produceren. Elk jaar worden de vele toepassingen van karton als verpakkingsmateriaal in de schijnwerpers gezet. Inzendingen worden beoordeeld op het ontwerp, de structuur en de functionaliteit. De verkiezing weerspiegelt de actuele trends en innovaties in de markt voor verpakkingen waarbij de aandacht voor karton toeneemt als materiaal met uitstekende circulaire eigenschappen. Het ontvangen van deze award is te beschouwen als een groot compliment.

Duurzaamheid drinkbekers

Jaarlijks worden er in Nederland miljarden drinkbekers gebruikt die grotendeels bij het afval belanden. Kartonnen bekers worden vaak als milieuvriendelijk beoordeeld vanwege de mogelijkheid deze te recyclen na gebruik. Het materiaal voor deze bekers is echter gecoat met een kunststof laag, om zo te voorkomen dat de bekers gaan lekken. Dit bemoeilijkt de recycling waardoor een circulair beleid niet leidt tot milieuvoordelen.

 Pop-Up Cup: de drinkbeker van de toekomst!

Volgens het oordeel van de jury is de Pop-Up Cup waarschijnlijk ‘de meest duurzame oplossing voor on-the-go drankbekers’. In het juryrapport lezen we dat de Pop-Up Cup een ontzettend slimme drankverpakking is. Een ideale manier om de meerlaagse milieuonvriendelijke drankverpakkingen en drinkbekers te vervangen. De Pop-Up Cup werd al eerder door de jury de drinkbeker van de toekomst genoemd: Miljarden eenmalige drinkverpakkingen worden er ieder jaar gebruikt. Dit heeft een aanzienlijke impact op het milieu. Niet alleen vanwege de grondstoffen die gebruikt worden om de verpakkingen te maken maar vooral om dat deze ook worden weggegooid. Na gebruik van de Pop-Up Cup zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden. Resultaat? Een zeer duurzame oplossing voor een voor een drinkbeker voor eenmalig gebruik. Er is geen (plastic) deksel nodig en de verpakking kan ook als papierafval worden afgevoerd.

Ontzettend trots!

Fonkels is ontzettend trots met het behaalde resultaat. Graag willen we daarom iedereen bedanken voor het stemmen en voor alle enthousiaste reacties die we hebben ontvangen.

Ook willen we onze partners bedanken voor de succesvolle samenwerking. Fonkels ziet deze prijs als aanmoediging om te blijven strijden voor een duurzamere wereld!

Over Fonkels

Afgelopen jaar is Fonkels gestart met duurzame en vernieuwende foodverpakkingen die een verschil maken, met oog voor de wereld om ons heen. Fonkels heeft een assortiment samengesteld van milieuvriendelijke food- en drankverpakkingen en regelmatig voegen we nieuwe bijzondere verpakkingen aan het assortiment toe.  Bij voldoende volumes kunnen we onze klanten ook helpen met specifieke verpakkingen zoals een eigen design of unieke afmetingen en vormen. We helpen de klant van idee tot levering en werken daarbij samen met leveranciers die net als wij volgens de hoogste kwaliteit en hygiëne standaarden werken. Dit alles tegen zeer interessante prijzen en een obsessie voor klanttevredenheid.

Voorbeelden van duurzame en innovatieve verpakkingen zijn de Chip ’n Dip Frietzak met apart sausvak. Door het grotere sausvak wordt het eten van frietjes nog lekkerder, want er is voldoende saus voor alle frietjes.’ De Chip ‘n Dip patatzak met sausbakje heeft een handige scheurlijn, zodat het mogelijk is om met schone handen ook van de laatste frietjes uit de zak te genieten.

Of de prijswinnende Pop-Up Cup: ’s wereld meest duurzame drankverpakking. De Pop-Up Cup is een kartonnen doosje met een zakje dat plat wordt geleverd en dus weinig plaats inneemt. Het doosje opent zich automatisch wanneer je het aan de zijkant samenknijpt. Even vullen, de bovenkant samenvouwen en klaar is kees; 100% lekvrij. Tot slot een rietje door het gaatje in de bovenkant en klaar is deze verpakking, die FSC gecertificeerd en daarmee zeer duurzaam is. De verantwoorde Cup heeft géén plastic deksel. De Pop-Up Cup gebruikt minimale ruimte gebruikt voor opslag, transport en afval. Na gebruik zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden. De materialen zijn probleemloos te recyclen

De producten van Fonkels passen uitstekend bij de huidige foodtrends, duurzaamheid, gemak, thuisbezorgen, bedrukken met eigen design/logo, vernieuwend en gebruiksvriendelijkheid