Alles over Restaurant Guru

Heb jij, net zoals veel andere restaurants een e-mail van Restaurant Guru gekregen over het behalen van een Award? Met daarin de vraag om die Award op je website te installeren? Dan is de kans groot dat je je afvroeg wie of wat Restaurant Guru eigenlijk is.

Wat is Restaurant Guru?

Restaurant Guru is een website en app die gebruikers helpt bij het vinden van restaurants in hun omgeving. Het platform heeft een uitgebreide database met informatie over restaurants, inclusief menu’s, foto’s, prijzen, openingstijden, adresgegevens, beoordelingen van bezoekers en, belangrijk voor je linkbuilding, een linkje naar jouw website.

De informatie op Restaurant Guru is afkomstig van websites van populaire bedrijven zoals Google, Facebook, Yelp, Michelin, Foursquare, Frommer’s, Zagat, en Zomato. Daarnaast leveren gebruikers van Restaurant Guru een bijdrage door informatie te bewerken. Bedrijfseigenaren kunnen hun vermelding claimen en zelf de informatie over hun restaurant aanpassen.

Een vermelding op, en het gebruik van de website en app is gratis.

Het trucje van Restaurant Guru (en Tripadvisor)

Zowel Restaurant Guru als Tripadvisor reiken awards uit en vragen je de award op je website te zetten. Dat is een bekend linkbuilding-trucje.

Waarom? De code die je krijgt om de award op je website te zetten bevat een linkje naar de website Restaurant Guru. Een groot deel van de restaurants zet die award ook netjes op hun website. Daardoor wijzen er duizenden linkjes van allerlei restaurants naar de site van de restaurant Guru. Google ziet ieder linkje naar die website als een directe aanbeveling, waardoor deze in de zoekresultaten stijgt.

Voor Tripadvisor is dat al heel goed gelukt, die staat bijna altijd bovenaan als iemand een restaurant zoekt. Vaak nog hoger dan de websites van restaurants zelf. Voor Restaurant Guru wil het nog niet zo goed lukken.

Wil je voorkomen dat Restaurant Guru net zoals Tripadvisor hoger in de zoekresultaten komt? Zet dan alleen een afbeelding van die award op je website, zonder linkje naar het platform.

Meer informatie of hulp nodig?

Wil je meer over dit onderwerp weten? Of heb je hulp nodig bij het maken of onderhouden van jouw website? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder.

John-Pierre Cornelissen
Horeca Webservice
06 – 1838 5549
www.horecawebservice.nl
info@horecawebservice.nl