Ambiente 2023 met nieuwe innovatieve concepten

In 2023 zal de Ambiente het thema Hospitality opnieuw in de schijnwerpers zetten op ’s werelds grootste vakbeurs voor consumentengoederen, gebundeld in één hal (11.0) en met een uitgebreid HoReCa Academy. De planning voor het gevarieerde en internationale sprekersprogramma van de HoReCa Academy vordert snel en veel experts hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Copyright © Messe Frankfurt / Marc Jacquemin

De HoReCa industrie gedijt bij voortdurende verandering. Flexibiliteit is daarbij de constante voorwaarde. De gevolgen van de Corona pandemie hebben veel spontane strategiewijzigingen en praktische innovaties geïnspireerd. Het horecasegment is altijd al een spannend, snel en pulserend werkterrein geweest en alleen wie permanent bij de tijd blijft, zal op lange termijn succesvol zijn.

Vragen als “Welke actuele ontwikkelingen brengen de horeca in beweging? Hoe krijgen we gasten weer in de outlets? Of wat zijn de huidige trends in de horeca?” worden door de HoReCa Academy op Ambiente 2023 besproken.

“Ambiente is opnieuw de wereldwijde ontmoetingsplaats voor de horeca. Daarom zijn we erg blij dat we ook in 2023 een geconcentreerd horeca-aanbod hebben en zelfs met een aanzienlijke groei ten opzichte van de laatste editie. Hal 11.0 zit op dit moment namelijk al helemaal vol. De HoReCa Academy biedt ook tal van inzichten, van innovatieve concepten en best practices uit de hele wereld, over kansen die digitalisering biedt tot de laatste trends in de hospitality industrie. Een geweldig aanbod voor elke hospitality inkoper,” zegt Thomas Kastl, show director Ambiente Dining.

Op de HoReCa Academy zullen bekende branche-experts uit de hele wereld vijf dagen lang waardevolle, specialistische kennis overbrengen en beslissingnemers voor de uitrusting van grote projecten op één plaats samenbrengen. De HoReCa Academy is niet alleen een plek voor het delen van kennis maar biedt ook volop ruimte voor discussies, zowel met de sprekers als met de aanwezige deelnemers.

Tot de experts behoren Hanni Rützler, Dr. Sascha Peters en Pierre Nierhaus.

Hanni Rützler heeft als trendonderzoekster met haar multidisciplinaire onderzoek naar de eet- en drinkcultuur naam gemaakt tot ver buiten de Duitstalige wereld en niet alleen sinds haar legendarische proeverij van de eerste in-vitro hamburger in Londen in 2013, die live over de hele wereld werd uitgezonden. Wat haar onderscheidt is haar overkoepelende kijk op de veranderingen in onze eetcultuur, haar interesse in nieuwe ontwikkelingen en tegelijkertijd haar vermogen om nog subtielere veranderingen waar te nemen en te duiden. Op de HoReCa Academy zal zij spreken over de voedseltrends van de toekomst.

In zijn presentatie “Circular Materials for Future Dining” vertelt Dr. Sascha Peters over materiaalontwikkelingen op basis van organische reststoffen. Daarbij gaat het ook om alternatieven voor energie-intensieve materialen op het gebied van tafelgerei. Hij zal op Ambiente 2023 ook de gelijknamige materiaaltentoonstelling “Circular Materials in Future Dining” houden. Deze expositie is te vinden in de Foyer van hal 11.0.

Pierre Nierhaus, de hospitality expert die bekend staat om zijn internationale trend expedities zal op de Ambiente spreken over actuele ontwikkelingen in de sectoren food & beverage en tafel. Hij zal ook spreken over hoe heldere concepten en duidelijke profielen de basis vormen voor succesvolle restaurants en bars.

Aanvullende HoReCa Academy-sprekers en programmadetails worden de komende maanden aangekondigd en regelmatig bijgewerkt in het Ambiente Event Program 2023.

Ambiente vindt plaats van 3 t/m 7 februari 2023 in Frankfurt am Main