The Best Thai 2017, powered by Singha Beer

The Best Thai 2017, powered by Singha Beer

Vrijdag 9 februari jl. tijdens de beurs ‘Azië in Antwerpen’ zijn The Best Thai Awards 2017 uitgereikt. De winnende restaurants zijn in Nederland Thai Fresh (Voorburg) en in België ’t Thais Hof – Sa Laa Thai (Wuustwezel ). Wegens het succes van The Best Thai 2016 is er in 2017 zowel in Nederland als in België gezocht naar The Best Thai.

Juryvoorzitter Jan van Lissum (directeur The Wine & Food Association, Amsterdam) over Thai Fresh: ‘Goede sfeer, plaatjes van gerechten, mooi van samenstelling en verfijnd, goede kwaliteit ingrediënten. Sauzen en pittigheid zijn uitstekend gedoseerd.’ ’t Thais Hof – Sa Laa Thai werd geroemd om de bijzonder goede service en vooral om de levendige gerechten van niveau de met veel liefde en aandacht bereid waren. Speciale gasten bij de toekenning van de awards waren excellentie de heer Pornsith Pibulnakarintr, Chargé d’Affaires a.i of the Royal Thai Embassy to The Netherlands; Excellentie Ms. Siriporn Supanimitwisetkul, Minister-Counselor of the Royal Thai Embassy to Belgium; Mevrouw K. Thitinun, Acting Global Commercial Director Boonrawd Trading International Co., Ltd. alsmede Mrs Sirima Yuviengjaya, Deputy Director France, Benelux, Afrique du Nord of Tourism Authority Thailand.

Michael Boyd Leussink, Director Europe for Westmill and appointed distributor for Singha Beer: ‘De nominatie van vijf restaurants per land kwam tot stand op basis van het aantal stemmen uitgebracht door bezoekers van de websites www.thebestthai.nl en www.thebestthai.be. De start datum was op 3 november ‘17, Loi Krathong, de Thaise feestdag van het licht. Er kon gestemd worden tot en met 31 december 2017. Ruim 15.000 stemmen zijn uitgebracht. Onder de Nederlandse en de Belgische restaurantliefhebbers die gestemd hadden werden twee reizen voor twee personen naar Thailand verloot. De reis bestaat uit een VIP bezoek aan het Singha Beer museum, een Thaise kookworkshop, een fietstocht door Bangkok en een dinner in de Singha micro brouwerij en restaurant Est33.’

De overige genomineerde restaurants in Nederland in willekeurige volgorde zijn:

Baiyok, Zwolle
Thai Ubon, Landsmeer
LemonLeaf, Purmerend
Mekhong Thai-Lao, Delft
Zie bijgaande link voor een overzicht van de top 33 in Nederland: www.thebestthai.nl/top33.

De overige genomineerde restaurants in België in willekeurige volgorde zijn:

D’oude stove bij Mama Thai, De Panne
Thai Corner, Sint-Truiden
Wang Thong Thai, Sint-Truiden
Thais Koken Aan Huis, Diepenbeek
Zie bijgaande link voor een overzicht van de top 33 in België: www.thebestthai.be/top33.

Over Singha Beer
In 1933 begon Praya Bhirom Bhakdi met bier brouwen en niet lang daarna opende hij de deuren van zijn brouwerij Boon Rawd Brewery in Bangkok. Hij bestudeerde de technieken om bier te brouwen in China en Indonesië, daarna vertrok hij naar Duitsland om het vak te leren van Duitse professionals. Samen met de Duitse brouwers kwam Praya erachter dat Thailand het perfecte klimaat heeft voor het brouwen van een heerlijk fris biertje. Koning Rama Vll hielp Praya bij het opzetten van zijn brouwerij. Tot op de dag van vandaag is Singha Beer een heerlijk fris biertje gebrouwen naar Duits voorbeeld en een wereldwijd erkend biermerk van uitstekende kwaliteit. ‘Singha’ is de Thaise vertaling van het woord ‘leeuw’. Deze leeuw is dan ook terug te zien in het Singha Beer-logo. In Thailand staat Singha niet alleen voor bier, maar is het biermerk onderdeel van de Thaise cultuur en geschiedenis. Om mensen buiten Thailand – zoals in Nederland en België – ook de kans te geven op een lekker koud Singha biertje, hebben veel Thaise restaurant in Nederland, België & Luxemburg Singha Beer op de menukaart staan.

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *