Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met groot vuurwerk

Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met groot vuurwerk

Met een schitterende vuurwerkshow is op vrijdag 16 februari jl. Wereldkeuken Atlantis Almere officieel geopend. Onder grote belangstelling werd de openingshandeling verricht door Wethouder Frits Huis van Almere, Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van Provincie Flevoland en vertegenwoordigers van de Voedselloket Almere en de Voedslebanken van Lelystad en Gooise Meren. Samen met Alex Shao en vennoten Jimmy Wang en Alay Wang werd symbolisch een kleurig lint doorgeknipt waarna het vuurwerk losbarstte.

In zijn toespraak benadrukte Alex Shao dat er die dag niet een, maar drie feesten werden gevierd. De officiële opening van Atlantis Almere viel namelijk samen met de viering van het Chinese Nieuwjaar, waarbij het Jaar van de Hond werd ingeluid. “Maar het derde feest is voor ons zeker zo belangrijk,” vervolgde Shao, “en dat is het Feest van Samen Delen.” Shao verwees daarbij naar openingsactie voor de regionale Voedselbanken.

Als onderdeel van de openingscampagne werd tijdens de feestelijke opening het startsein gegeven van een grote spaaractie voor de regionale Voedselbanken, inclusief Voedselloket Almere. Voor iedere gast die de komende maand bij Atlantis komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale voedselbanken gedoneerd. De aanwezige vertegenwoordigers van de regionale Voedselbanken reageerden verheugd op de komende actiemaand. Het grootste familierestaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen in Flevoland en Het Gooi.

Een maand lang proeven met korting
Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort. Op een schitterende zichtlocatie direct naast het topsportcentrum is een volledig nieuw restaurant verrezen. Een internationale all-inclusive formule, waar gasten tot en met 19 maart met grote korting grenzeloos van kunnen genieten. De gast krijgt bovendien de keuze om de feestelijke openingskorting per persoon van vijf euro in het weekend en vier euro op een doordeweekse dag te doneren aan de spaaractie voor de regionale Voedselbanken, waardoor het resultaat nog vele malen hoger uit kan pakken.

Rijst als graadmeter voor economisch succes
Wethouder Frits Huis maakte in zijn toespraak de grap dat de donatie aan de regionale Voedselbanken tevens een zeer bijzondere graadmeter voor het economisch succes is. Shao beaamde dat maar vulde aan dat het ook de maatschappelijke betrokkenheid van zijn gemeente kan weerspiegelen. “Het is immers de grootste spaaractie ooit in Almere en omgeving voor de vele huishoudens die zich de luxe van Atlantis niet kunnen permitteren. Als we deze maand meer gasten mogen ontvangen, dan zegt dat ook iets over de sociale betrokkenheid in deze regio,” aldus Shao. “Samen met onze leveranciers nemen wij verantwoordelijkheid, maar onze gasten bepalen de uiteindelijke omvang van de spaaractie.”

Meer over Wereldrestaurant Atlantis Almere vindt u op www.atlantisalmere.nl. De actuele stand van de Voedselbanken-actie kan gevolgd worden op de Facebook-pagina van Atlantis Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *