De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend!

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. Deze zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. Er zijn door de jury 6 finalisten geselecteerd en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard.

De finalisten zijn:

  • Restaurant Maeve*
  • Restaurant aan de Poel **
  • Restaurant Alma*
  • Restaurant Dorset
  • Restaurant ’t Amsterdammertje*
  • Restaurant The Church

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen waren de deelnemers verdeeld over 3 groepen die ieder 2 uur de tijd kregen om een plantaardige amuse en een hoofdgerecht met kalfsvlees te bereiden. Door deze grote hoeveelheid aanmeldingen heeft het Gastronomisch Gilde ervoor gekozen om de wedstrijdopdracht iets aan te passen waardoor de deelnemers de volledige focus kunnen leggen in 2 uur op de 2 gerechten.

De Gouden Koksmuts stond op een prominent plek in de wedstrijd arena te schitteren om de deelnemers nog meer motivatie te geven.

Kalfs-ribeye en een ruime keuze aan groente

De deelnemers kregen kalfs-ribeye als verplicht onderdeel voor het hoofdgerecht en hadden een ruime keuze uit groenten vanuit de groentekraam die beschikbaar was gesteld door Hanos Nederland.

De jury, bestaande uit Jurgen van der Zalm (Vinkeles**) Marleen Brouwer (Noor*) en Frank Fol (Chairman We’re Smart Green Guide) waren enorm onder de indruk van alle gerechten.

Zeer uitzonderlijke deelnemers

De jury vond het aantal deelnemers zeer uitzonderlijk, 11 deelnemende teams is echt veel in de huidige tijd. De smaken van de gerechten liepen zeer uit één van zoet naar zout. De jury adviseert de finalisten goed te kijken naar balans in de smaken. Wel was de jury erg verheugd over het gebruik van groenten. De jury kijkt uit naar de finale!

Waldrik Kremer van het Gastronomisch Gilde was blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen, en het grote aantal toprestaurants die de teams de ruimte hebben gegeven om mee te doen aan de voorronde. “ We hebben uit deze voorronde echte toppers die meedoen aan de finale in Amsterdam”.