Op 3 september zetten de
chef-kok Carlo Chantrel (goed voor 27 Michelinsterren op rij) en sommelier
Mariëlle Vink restaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje voort onder één
nieuw concept genaamd restaurant Tilia.
In dit 17e-eeuws trapgevelpand aan de Markt 7 te Etten-Leur werkten
Carlo en Mariëlle al jaren samen op topniveau en ze kunnen niet wachten het
avontuur van een eigen zaak aan te gaan.
Sommelier Mariëlle: “het is de hele zomer gelukkig hartstikke druk gebleven.
Veel gasten wilden nog één keer genieten van de ambiance van De Zwaan en Het
Lelijke Eendje. En daarmee is een indrukwekkende periode voorgoed afgesloten.”
Ondertussen werd achter de
schermen een heel nieuw concept voorbereid en getest.
Chef-kok Carlo Chantrel: “We blijven koken zoals de gast van ons gewend is. Met
eerlijke seizoensproducten, maar dan net wat eigentijdser en zeer betaalbaar.”
Werelds dichtbij
Chef-kok Carlo Chantrel: “Kwaliteit
blijft voorop staan. Ik kan niet anders koken. Mijn inspiratie haal ik van ver
en pas ik toe op ambachtelijke streekproducten. En deze unieke combinatie ga je
terug zien in onze kleurrijke menukaart ”.
Een internationale keuken dus, die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart
en 4 tot 7 gangen menu’s.
Matchmaker
Sommelier Mariëlle Vink schenkt
wijnen van zowel Nederlandse wijnboeren als domeineigenaren over de hele
wereld. Haar grote liefde voor dranken vind je ook terug in de interessante
collectie van mock- en cocktails, veelal lokale bieren en ‘zelf’ gestookte
gins. Mariëlle: “Er wordt zoveel moois gemaakt, dat ik constant uitgedaagd
wordt de heerlijkste wijnspijs combinaties te maken”.

Sfeer
Nu de kunstcollectie van de familie Peijnenburg van de muren gaat, wordt er ook
een rijke geschiedenis aan verhalen ingepakt. Verhalen die bij een tijdperk
horen dat nooit helemaal voorbij zal zijn, want het 17e-eeuws
trapgevelpand lijkt zich moeiteloos aan te passen aan de toekomst. Mariëlle
Vink: “Sfeer is allesbepalend voor een geslaagd avondje uit. Wij hebben qua
interieur gekozen voor een waanzinnig mooie kleurencombinatie van historic
green, midnight blue en a touch of gold. Echt, we staan te popelen om iedereen
te ontvangen!”