Deliveroo en SUGO lanceren gezonde pizza met slechts 450 calorieën

Nu de sportscholen weer open zijn en veel mensen daardoor ook weer meer gaan letten op een gezond eetpatroon, wordt de pizza al snel overgeslagen in het wekelijkse menu. Zonde, want wie houdt er nou niet van een smeuïge pizza? Deliveroo is ervan overtuigd dat ook pizza kan passen in een fitte leefstijl. Daarom lanceert de maaltijdbezorger in samenwerking met SUGO ‘The Skinny Sugo’: een pizza met minder calorieën en koolhydraten, veel eiwitten en amper vet. Zo hoef je niet meer te kiezen tussen planken of pizza.

Gezonde voedingswaarden 
‘The Skinny Sugo’ (400 gram) bevat slechts 450 calorieën. Ter vergelijking, de gemiddelde pizza margherita (350 gram) bevat volgens het Voedingscentrum 812 calorieën. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dat is het niet. Deze gezonde voedingswaarden hebben alles te maken met de luchtige bodem. Bij SUGO krijgt de speciale meelmix wel 72 uur de tijd om te rijzen, waardoor de pizzabodem veel eiwit, relatief weinig koolhydraten en geen vet bevat. 

Geen schuldgevoel
Dat werd tijd, want uit het consumentenonderzoek* van Deliveroo blijkt dat ruim een derde (40%) van de Nederlanders vaker pizza zou eten als deze minder calorieën bevat. Meer dan de helft (55%) beschouwt pizza dan ook als een ongezonde maaltijd. Toch is bijna iedereen (89%) ervan overtuigd dat een gezonde pizza evengoed lekker kan zijn. En voor degenen (13%) die zich schuldig voelen als ze pizza eten: dat is met ‘‘The Skinny Sugo’ nergens meer voor nodig.

Minder calorieën dan je lunch
Perfect voor wie gezond wil leven, maar geen pizza kan missen. ‘The Skinny Sugo’ past helemaal thuis in een bewuste levensstijl en bevat al snel minder calorieën dan de gemiddelde ‘gezonde’ lunch. Zo kun je met een gerust hart je broodje met avocado en ei of caesar salad (beide rond de 475 calorieën) een keer afwisselen met pizza. En daar gaat Nederland blij mee zijn, want ze zijn het ergens unaniem (94%) over eens: we love pizza. 

‘The Skinny Sugo’ is een limited edition en vanaf vandaag verkrijgbaar vanaf €9,75 bij alle SUGO-locaties exclusief via Deliveroo (Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam). Zolang de voorraad strekt.

*Onderzoek van Multiscope in Mei 2021 onder 1.018 Nederlanders