Edwin Loos nieuwe aanwinst bij het team van EvenTTCulinair.

Met gastronoom Edwin Loos als nieuwe aanwinst heeft EvenTTCulinair een stevige impuls gekregen. EvenTTCulinair vormt met de live kook –en gastvrijheidswedstrijden een belangrijk onderdeel van HorecaEvenTT. Op 5, 6 en 7 februari 2024 vindt de eerstvolgende editie van deze toonaangevende horeca-vakbeurs voor Noord- en Oost Nederland in WTC Expo te Leeuwarden weer plaats.

Edwin Loos volgt Gerhard Broekman op die na 16 jaar organisatie heeft aangegeven te willen stoppen en het stokje over te dragen. We willen Gerhard bedanken voor zijn jarenlange tomeloze inzet en betrokkenheid binnen het team van EvenTTCulinair . Jan Vlap, organisator van HorecaEvenTT respecteert het besluit van Broekman, en is verheugd met zijn opvolger: “Met Edwin halen we een echt horecaman pur sang in huis.

Opgeleid op de hotelschool en jarenlang werkzaam geweest te zijn als chef, is hij momenteel uitgever en hoofdredacteur van het internationaal gerenommeerde magazine Culinaire Saisonnier. Hij weet vanuit zijn ervaring en netwerk goed wat de sector te bieden heeft. Vandaar dat hij een welkome aanwinst is binnen het team van EvenTTCulinair. Edwin was al verbonden als jurylid, dus hij kent de organisatie en ambities goed.”

100 deelnemers en tien keukens
EvenTTCulinair organiseert in samenwerking met de sponsoren Bakker Vakkkeuken en Bidfood sinds 2007 culinaire en gastronomische wedstrijden op een absoluut topniveau. Zo’n 100 deelnemers, waaronder veel sterrenchefs en top gastheren –en vrouwen, etaleren hun (kook)kunsten in 10 keukens en in het wedstrijdrestaurant, waarbij het publiek mee kan kijken. Tevens is de organisatie erop gericht de jeugd te enthousiasmeren, en zo een basis te leggen voor de toekomst. Team EvenTTCulinair bestaat uit enkel ‘vak-enthousiasten’. Naast Edwin Loos, die de taken van Gerhard Broekman overneemt bestaat het team uit Harry Bult (wedstrijdkeuken), Luut van Assen (wedstrijdrestaurant) en Anna Oosterhuis (secretariaat).

Grand Prix EvenTTCulinair en Roelof van der Laan bokaal verplaatst naar de dinsdag
De deelnemers strijden onder andere om de Grand Prix EvenTTCulinair, ter waarde van 5.000 euro. Voorgaande jaren vond dit op de maandag plaats, maar per 2024 staat dit op de dinsdag op de agenda. Teams zetten daarin als chef en gastheer/-vrouw samen een culinaire prestatie neer. Voor komend jaar is dat in de vorm van een viergangen menu voor vier personen plus een amuse en een aperitief wat door de gastheer/vrouw aan tafel bereid wordt. Via de site van EvenTTCulinair kunnen alle vak-enthousiasten zich inschrijven voor de wedstrijden.