FNV Horeca: belast horecamedewerkers niet met coronapas check!

Binnenkort alleen nog maar toegang tot de horeca krijgen met een coronapas. Dat is wat het Kabinet vanavond waarschijnlijk aankondigt. FNV Horeca vindt deze nieuwe coronamaatregel onterecht en buiten proportie. Terwijl de rest van de samenleving versoepelingen tegemoet kan zien, krijgt de horeca de zoveelste restricties opgelegd en is zij wederom de sluitpost van het beleid. Dit keer gaat het om maatregelen die met name op het werk van horecamedewerkers een grote impact zullen hebben.  

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Horecamedewerkers lopen al op hun tandvlees. Door het enorme personeelstekort is de werkdruk enorm hoog en draaien ze heel veel uren.  Daar bovenop wil de overheid hen nu ook nog als handhaver verantwoordelijk maken voor de naleving van het overheidsbeleid. FNV Horeca vindt dit onacceptabel. Los van dat horecamedewerkers hier niet voor zijn opgeleid, wordt werken in de horeca er niet aantrekkelijker op wanneer je continu ontevreden gasten te woord moet staan die niet aan de regels voldoen. Als samenleving mogen we de sector – die al anderhalf jaar vecht om te overleven  – niet met deze negatieve gevolgen opzadelen.”  

Compensatie
Het controleren op een coronatoegangsbewijs in de horeca zadelt horecabedrijven op met extra kosten. Vlek: “Zolang er beperkende maatregelen voor de horeca gelden, moet horecabedrijven 100% gecompenseerd worden. Zij mogen niet het kind van de rekening worden.”