Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor HORECAVA

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijden die het Gastronomisch Gilde organiseert op de HORECAVA in januari.

De wedstrijden waar men zich voor in kan schrijven zijn; de voorronde van de Green Chef’s Hat, het NK Leermeester- Leerling en het Open NK Koken.

Via de website van het Gastronomisch Gilde (www.gastronomischgilde.nl/wedstrijden) is het mogelijk om in te schrijven voor de diverse wedstrijden. De insluiting voor aanmelding sluit op woensdag 1 november aanstaande.

Voorronde Green Chef’s Hat

De Green Chef’s Hat is de wedstrijd voor 100% pure plant koken. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met We’re Smart Green Guide georganiseerd en zet het 100% pure plant koken in de spotlights. Afgelopen editie werd gewonnen door Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 Radijzen.  De voorronde van de Green Chef’s Hat zal plaatsvinden op woensdag 10 januari, de finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam in september 2024. De Green Chef’s Hat is een individuele wedstrijd.

NK Leermeester  – Leerling

Eén van de langstlopende wedstrijden van het Gastronomisch Gilde naast de HANOS Gouden Koksmuts. De wedstrijd waarin Leermeester en Leerling samen de strijd aangaan tegen andere Leermeesters en Leerlingen. Afgelopen jaar is deze wedstrijd gewonnen door het Team van Restaurant Maeve* uit Utrecht. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 9 januari. Welke teams zullen het dit jaar tegen elkaar opnemen?

Open Nederlands Kampioenschap Koken

Nieuw dit jaar op de HORECAVA is het Open Nederlands Kampioenschap koken. Dit is een individuele wedstrijd voor iedereen die kok is (vanaf 18 jaar) en het leuk vindt om mee te doen aan een wedstrijd. Tijdens dit Open NK koken de deelnemers een 3 gangen menu 6 personen vanuit een blackbox.

Finale HANOS Gouden Koksmuts

Tijdens de HORECAVA zal op maandag 8 januari ook de finale van de HANOS Gouden Koksmuts plaatsvinden waar 6 teams de strijd aan gaan voor deze prestigieuze prijs. De finalisten zijn voortgekomen uit de voorronde die plaatsgevonden heeft tijdens Gastvrij Rotterdam.

Het Gastronomisch Gilde kijkt uit naar 4 fantastische wedstrijddagen tijdens HORECAVA in Amsterdam!