Gek op Ierland

‘Net als kwaliteitswijn is kwaliteitsrundvlees een product van zijn terroir.

Ierland is een belangrijke leverancier van grasgevoerd rundvlees voor de Nederlandse markt.Ruim 50.000 Ierse veehouderijen, met gemiddeld zo’n 60 koeien, vallen onder het streng en onafhankelijk gecontroleerd kwaliteitsborgingssysteem SBLAS. Deze veehouders voldoen aan hoge eisen ten aanzien van dierenwelzijn, diergezondheid, milieubescherming en traceerbaarheid.

Het landschap en klimaat van Ierland geven Iers rundvlees een unieke combinatie van eigenschappen. De koeien grazen gemiddeld 220 dagen per jaar buiten, waardoor het vlees goed dooraderd is en een mooie vetbedekking heeft. De Leden van de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) roemen de échte rundvleessmaak. Ze zijn niet alleen fan van het vlees, maar ook verknocht aan Ierland. Het mooie ruige landschap, de gastvrijheid van de Ieren, hun manier van leven en vakmanschap; allemaal extra redenen waarom de chefs enthousiaste liefhebbers van Iers rundvlees zijn.

Van essentieel belang voor de CIBC-chefs is de zekerheid dat ze hun klanten telkens weer een duurzaam product van topkwaliteit voorschotelen. Alain Alders, Wilco Berends en André van Doorn laten, ieder met hun eigen stijl, het product volledig tot hun recht komen.