ProWein 2024 vervolgt haar 30-jarige succesverhaal

Internationaal aanbod van wijn en gedistilleerd wereldwijd uniek Branchebarometer voor actuele trends en thema’s Première: hal 5 wordt de hotspot voor gedistilleerd Van 10 tot 12 maart 2024 worden meer dan 50.000 wijn- en gedistilleerde dranken-professionals van over de hele wereld op ProWein in Düsseldorf verwacht. En deze experts kunnen er zeker van zijn dat …

Vleesvervangers vaak gezonder dan vergelijkbaar vlees

Vleesvervangers zijn in veel gevallen een gezondere keuze dan het vlees dat ze vervangen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van ProVeg Nederland. Gemiddeld genomen zijn vleesvervangers ongeveer net zo zout als dierlijk vlees uit dezelfde categorie, maar ze bevatten minder verzadigd vet, minder calorieën en aanzienlijk meer voedingsvezels. Ook hebben ze een vergelijkbaar percentage energie …

Laatste kans om mee te doen met het NK Oestersteken 2023!

30 jaar NK OesterstekenOp dinsdag  19 september organiseert het Wijntheater® de dertigste editie van het NK Oestersteken.Wie wordt de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland?Ken je wellicht een handige kok, visboer, oesterman of een oestergek?  Of ben je zelf een superheld met het openen van oesters? Dan is hier je kans!De organisatie zoekt weer …

‘Menukaart is een ideaal verkoop-, communicatie- en marketingmiddel’

Horeca-experts Petra Venekamp en Bianca Roemaat hebben onlangs het boek Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee uitgebracht. Hierin laten ze zien hoe je als horecaondernemer meer geld verdient met je menukaart en hoe je gasten een betere beleving biedt. “Het maken en samenstellen van de menukaart is voor veel horecaondernemers vooral een culinaire …

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer!

Op vrijdag 9 juni is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland! Met deze meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied …

Unieke jaarronde vakbeurs en inspiratieplatform voor hospitality- en interieurbranche Daily Trade Fair Venlo opent 24 september 2023

Op 24 september 2023 opent Daily Trade Fair Venlo, het vernieuwende beursconcept waar professionals in de hospitality- en interieurbranche zich jaarrond kunnen laten inspireren en inkopen kunnen doen. Op 15.000 m2 pakken vooruitstrevende topleveranciers uit met een eigen showroom rondom een prachtige showkeuken die ook als restaurant en eventruimte wordt gebruikt. Daarnaast zijn diverse ruimtes …

Restaurant LIZZ ontvangt eerste Michelinster

Het team van LIZZ heeft tijdens de feestelijke uitreiking haar eerste ster ontvangen van Michelin. ‘De ster voelt als een bevestiging dat we op de goede weg zitten.’  Zojuist daalde de bekende sterrenregen van Michelin weer neer in Nederland en LIZZ mocht tijdens een feestelijke ceremonie haar eerste ster in ontvangst nemen. Het culinaire instituut …

Verhuisd toprestaurant Sukerieje opent de deuren in Zwolle

Op 17 maart opende restaurant Sukerieje de deuren aan het Rodetorenplein 16 in Zwolle. Het restaurant verhuisde van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de historische binnenstad van Zwolle. Chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof namen niet alleen de naam Sukerieje mee naar Zwolle, maar namen tevens de exploitatie over van het finediningrestaurant dat …

Box Sociaal breidt uit met twee nieuwe vestigingen

Begin juni opent All Day Australian Brunch en Dinner Café Box Sociaal een tweede locatie hartje Jordaan en later dit jaar staat een opening in Rotterdam gepland. In het jaar dat Box Sociaal in de Plantagebuurt in Amsterdam-Oost haar vijfjarig bestaan viert, wordt de Box Sociaal familie uitgebreid met een nieuwe locatie op de Bloemgracht 47 in de Amsterdamse Jordaan.Van Down Under naar …