Oproep aan kabinet: open de horeca en bied horecamedewerkers perspectief

Nu er voor de horeca opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd, neemt de onzekerheid bij horecamedewerkers verder toe. De beperkingen en het gebrek aan toekomstperspectief lijden niet alleen tot onmacht, baanverlies en een voortdurende uitstroom van medewerkers, maar maken het voor de sector ook enorm lastig om mensen te blijven enthousiasmeren voor een baan in de …

Restaurant Ambrozijn Valkenburg geopend door Sven en Joëlle Nijenhuis

Op 4 december 2021 hebben chef Sven en gastvrouw Joëlle Nijenhuis de deuren van hun restaurant Ambrozijn in Valkenburg geopend. Het fine-dining-restaurant is gevestigd in de voormalige Irenekerk aan de Plenkertstraat 45 in Valkenburg. Uniek voor Limburg is het zogenaamde one-table-restaurant op de begane grond, waar gasten rond de open keuken aan de chef’s table …

Eerste geslaagden SVH Leermeester+ voor meer vakbekwaam personeel

Na een succesvolle pilot zijn de eerste negen kandidaten geslaagd voor het nieuwe branche-examen Leermeester+. Dit examen heeft SVH in het leven geroepen om opleiden op de werkvloer nog meer te stimuleren. Een Leermeester+ begeleidt lerende medewerkers op de werkvloer of op school, waarna ze op basis van SVH Praktijkbewijzen een branchediploma kunnen halen. Voor …

Verlenging avondlockdown een bittere pil voor horecaondernemers

Compensatie Q1 is welkom én noodzakelijk. Nu doorpakken met exit strategie. Vanavond maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat de huidige maatregelen tot en met 14 januari worden verlengd. Hiermee hoopt het kabinet de dalende trend van de coronacijfers door te zetten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het uitermate teleurstellend dat de lockdown …

Eindelijk weer live.

Van 11 tot en met 15 februari 2022 is het zo ver en opent de Ambiente weer haar deuren. De beurs staat bekend als vooruitstrevend business platform en haar Dining segment is wereldleider in tafel-, keuken- en huishoudproducten en tevens een belangrijke marktplaats voor HoReCa. Van innovatieve gastronomieconcepten tot de inrichting van grote projecten, in …

Marketing- en communicatiebureau Typhoon Hospitality breidt uit naar België

Typhoon Hospitality helpt de hospitality branche sinds 2012 met op maat gemaakte marketing en communicatie. Dat blijft niet onopgemerkt, want ook internationale klanten weten het marketing- en communicatiebureau steeds vaker te vinden. Omdat de vraag vanuit België blijft groeien, opent Typhoon Hospitality een kantoor in Antwerpen. Met de opening van het kantoor wil Typhoon Hospitality …

Sagardi Amsterdam introduceert: Esentzia Sagardi

Sagardi is hét adres voor de allermooiste producten uit het Baskenland op de best mogelijke manier bereid: op Sagardi’s zelf ontworpen, unieke Baskische grill. In de oorspronkelijke stijl die van generatie op generatie is overgegaan. Puur, eerlijk en zonder opsmuk, maar met veel liefde en vuur bereid. Om de culinaire schatten en rijke tradities van de geboortegrond te eren heeft Sagardi een nieuwe traditie …

Lukas Arends 25 jaar beëdigd makelaar-taxateur en 30 jaar horecamakelaar!

Op 13 november 1997 is Lukas Arends (Senior Horecamakelaar en register taxateur bij Arends Horecamakelaars BV te Hilversum) door de rechtbank Zwolle beëdigd als makelaar-taxateur. Inmiddels is deze beschermde titel niet meer wettelijk vastgelegd, maar het was wel aanleiding voor de NVM om dit 25 jarig jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Een afgevaardigde …

KHN: De grens is bereikt! De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19:00 uur

Na ruim 20 maanden falend overheidsbeleid is de grens bereikt. Het draagvlak bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en horecaondernemers voor de coronamaatregelen is tot een nulpunt gedaald. De horeca accepteert het niet meer dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd. De rekening van het falende kabinetsbeleid wordt wederom bij het MKB en …