Brisker Group en SVH stomen met e-learning horecamedewerkers klaar voor heropening horeca

Brisker Group (Pay for People, Holland Employment Experts en Tentoo) en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bundelen hun krachten om horecamedewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Vanaf nu kunnen bestaande en nieuwe klanten van Brisker gratis gebruik maken van Briskers online opleidingsplatform Academy for Flex. Daarmee krijgen honderden ondernemers, flexkrachten en medewerkers in de horeca toegang tot …

KHN spant kort geding aan tegen de Staat voor uitbetalen TVL

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft vandaag een kort geding aangezegd tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de TVL uit te betalen. Gisteren ontvingen veel ondernemers een laconiek bericht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat het verhoogde subsidiepercentage van TVL over het …

Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zich van de actie. De G4 (een samenwerkingsverband van Alliance …

Vernieuwd horeca.nl dé plek voor het vinden van een goede horecaopleiding

De vernieuwde website horeca.nl is het startpunt van de zoektocht naar een kwalitatief goede horecaopleiding. Voor ondernemers, werknemers, jobcoaches en herintreders, kortom: voor iedereen die op zoek is naar een (korte) horecaopleiding. Niet alleen particuliere opleidingen, maar ook de reguliere mbo-horecaopleidingen zijn te vinden op horeca.nl. Via de eenvoudige zoekfunctie krijg je snel een overzicht en …

HorecaEvenTT editie 2021 geannuleerd

Vanwege de verlengde coronamaatregelen is de komende editie van HorecaEvenTT 2021 – en daarmee ook EvenTTCulinair – geannuleerd. Deze grootste vakbeurs van Noord- en Oost-Nederland voor horeca, grootkeuken en recreatie was eerder al uitgesteld van begin februari naar 19-20-21 april, maar de organisatie ziet hier dit jaar helemaal geen mogelijkheden meer toe. De eerstvolgende editie …

Routekaart coronamaatregelen onacceptabel voor horeca

Horeca opnieuw achtergesteld in heropeningsplan  Vanaf volgende week mogen de basisscholen en kinderdagverblijven weer open en komt er versoepeling voor de retail; winkels mogen gaan werken met het click & collect principe, waarbij klanten online of telefonisch bestellen en hun producten vervolgens ophalen in de winkel. De andere maatregelen, inclusief de avondklok, blijven tot 2 …

ProFri pleit voor duidelijk landelijk obesitasbeleid

ProFri, de vakvereniging voor frituurspeciaalzaken, vreest chaos en willekeur als gemeenten eigenhandig beleid gaan ontwikkelen om de openbare ruimte “gezonder” te maken. De vakvereniging vraagt om eenduidig landelijk beleid om obesitas aan te pakken. “De weg die we nu dreigen in te slaan, zal onherroepelijk leiden tot een wirwar aan lokale regeltjes en juridische procedures.” …

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar 2022

Beursorganisator Easyfairs heeft besloten proactief te werk te gaan en Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar op te schuiven naar 2022. Een hard gelach, daar gehoopt werd op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. “Het coronavirus vergt enorm veel aanpassingen in ons dagelijks leven, aanpassingen die ook invloed hebben op de organisatie van een ambachtelijke …

Achterstanden koksopleidingen worden weggewerkt

Regio Noord-Holland – De achterstanden die mbo-studenten als gevolg van corona hebben opgelopen, worden aangepakt. Om de achterstanden bij de koksopleidingen weg te werken, meer lessen en meer ruimte te creӫren is bij het Horizon College in Heerhugowaard een grote horeca-evenementenhal gebouwd. In deze hal krijgen 150 examenkandidaten van de koksopleidingen coronaproof hun praktijklessen zodat …