Afgelopen weekend lekte uit dat de terrassen per 21 april nog niet open mogen. Het kabinet heeft besloten de huidige maatregelen opnieuw te verlengen, minimaal tot 28 april. Nadat er vorige week even sprake leek van een lichtpuntje, is dit nieuws opnieuw uitermate teleurstellend voor horecaondernemers én een gemiste kans voor het kabinet. Koninklijke Horeca Nederland …
Op dinsdag 16 maart werd met de online Pub & Street Food show van topchefs Martijn Kajuiter en Rogér Rassin de keuken geopend van het WSHS-hotel in Gouda. De chefs toonden een nieuwe generatie streetfoodgerechten met hun ‘pangebakken’ soda bread, gestoomde bapao met in Guinness gegaarde Ierse sukade, een smash burger, gerookte Ierse rosbief met …
Belastingaangifte doen in coronatijd kan voor ondernemers best een klus zijn. Het is daarom verstandig ruim vóór 8 mei aanstaande met de aangifte te beginnen. Om de ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten invullen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 2020 was voor veel ondernemers een bijzonder …
Maandag 22 maart zijn de acht Proefschrift Restaurant Awardwinnaars bekendgemaakt. Daarnaast is per prijscategorie een top 10 van de hoogst scorende restaurants gepubliceerd. Acht Proefschrift Restaurant AwardsHet aantal Restaurant Awards is kleiner dan bij voorgaande edities. Onder invloed van de pandemiemaatregelen konden de meeste restaurants niet dezelfde gastronomische ervaring bieden als in een gewoon jaar. …
Leisure nog niet terug op oude niveau, ondanks groei in 2021 Langzaam herstel in 2021 voor onder meer restaurants (+20 procent) en fastfood (+17 procent) Bedrijven in vrijetijdssector moeten niet alleen overleven, maar óók herinvesteren Herstel treedt vanaf tweede helft 2021 in, maar verloopt moeizaam De sector Leisure heeft na een zeer zwaar jaar weer …
Arla Foods en SVH hebben een splinternieuwe e-learning ontwikkeld, speciaal voor de ontbijtkok van Nederland. Deze e-learning is specifiek op de hotellerie gericht en is onderdeel van het foodservice ontbijtconcept van Arla Foods. Op deze inventieve manier wil Arla Foods van waarde zijn voor hotels en partners waar zij mee samenwerkt. Voor SVH betekent deze introductie een verdere invulling van opleidingen voor nieuwe …
Duurzame en schone aftrap van het terrassenseizoen door HYGENIQ Vanaf dit moment kan iedereen in Nederland zijn favoriete kroeg, (eet)café of restaurant met terras nomineren voor een frisse start. Twaalf horecagelegenheden, een uit elke provincie, winnen een grote schoonmaak zodat ze klaar zijn voor heropening op het moment dat de terrassen weer open mogen. De …
Steeds meer mensen ontdekken het nieuwe online kookconcept Koken Met Sterrenchefs. In eigen huis koken als een pro onder leiding van een bekende chef, is een kans die foodies niet aan zich voorbij laten gaan. Elke kookworkshop wordt door een andere chef gegeven: op 19 maart a.s. Dennis Kuipers (Vinkeles*) en op 2 april Edwin …
De komende periode doen ruim 1,5 miljoen ondernemers aangifte inkomstenbelasting over 2020. Zo’n 450.000 van hen vullen de belastingaangifte zelf in via Mijn Belastingdienst. Dat is voor ondernemers altijd al een klus en in deze tijd met corona nog iets meer. Om de ruim 65.000 ondernemers in de horeca op weg te helpen, zet de …
Vandaag diende het kort geding dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tegen de staat heeft aangespannen voor de uitbetaling van de TVL. De belangrijkste eis die KHN heeft neergelegd, is dat de Staat wordt geboden om de verhoogde subsidie bij wijze van voorschot zo spoedig mogelijk te betalen. De rechter doet op 19 maart 2021 uitspraak. …