Kasteel Maurick in Vught heeft per 1 mei 2022 Martin Ruisaard aangetrokken als chef. De 38-jarige Ruisaard komt over van sterrenrestaurant Aan de Zweth in Schipluiden en heeft de verantwoordelijkheid voor toprestaurant Hendrik van Maurick en brasserie Catharina van Maurick. Daarnaast is het bedieningsteam uitgebreid met gastvrouwen en gastheren die ervaring hebben in de betere …
Als bedrijf is het bijhouden van je voorraad een belangrijk element om te weten wanneer je bepaalde zaken weer moet bestellen. Niets is vervelender als je iets wil verkopen en het blijkt niet meer op voorraad te zijn of je hebt een bepaald onderdeel nodig voor een reparatie en het onderdeel is niet voorradig. Een …
Naarden- De top 3 ondernemers van Big Bread Kitchen landelijk in 2021 zijn bekendgemaakt. Tijdens een feestelijke dag voor aangesloten ondernemers en partners werden deze in het zonnetje gezet. De winnaar en nummer 1, Calvin Schut eigenaar van Big Bread Naarden, heeft daarbij een bijzondere prestatie geleverd. Na zeven maanden al de beste Dat Calvin …
Maastricht is per 10 maart 2022 een bijzondere patisseriezaak en ijssalon rijker. Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende er met zijn compagnons ‘Smullies’, een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie. Smullies is gevestigd aan de Frankenstraat 198 en heeft een opvallend interieur in de kleuren pastelroze …
Een paar jaar geleden zat de ondernemer Ronald Schut aan de bar van een hotel. Naast hem deed een man een poging de menukaart te lezen zonder zijn leesbril, die was hij vergeten. Aan de barmedewerker vroeg deze man of ze misschien een bril voor hem hadden. Na wat gezoek achter de bar verscheen er …
Mijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal en schelpdierenboek.Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal & schelpdieren, herkomst, bereidingswijze en hoe je de zeevruchten eet. Het boek heeft ondertussen de dikte van …
Basis SEO voor je blog De vorige keer schreef ik over het starten van een blog als marketingtool. Door in je blogartikel ook aandacht aan SEO te besteden zul je hoger scoren in de zoekresultaten. Met de vijf basis SEO stappen in dit artikel is dat gemakkelijker dan je denkt. Wat is SEO? De afkorting …
Nu er voor de horeca opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd, neemt de onzekerheid bij horecamedewerkers verder toe. De beperkingen en het gebrek aan toekomstperspectief lijden niet alleen tot onmacht, baanverlies en een voortdurende uitstroom van medewerkers, maar maken het voor de sector ook enorm lastig om mensen te blijven enthousiasmeren voor een baan in de …
Op 4 december 2021 hebben chef Sven en gastvrouw Joëlle Nijenhuis de deuren van hun restaurant Ambrozijn in Valkenburg geopend. Het fine-dining-restaurant is gevestigd in de voormalige Irenekerk aan de Plenkertstraat 45 in Valkenburg. Uniek voor Limburg is het zogenaamde one-table-restaurant op de begane grond, waar gasten rond de open keuken aan de chef’s table …
Na een succesvolle pilot zijn de eerste negen kandidaten geslaagd voor het nieuwe branche-examen Leermeester+. Dit examen heeft SVH in het leven geroepen om opleiden op de werkvloer nog meer te stimuleren. Een Leermeester+ begeleidt lerende medewerkers op de werkvloer of op school, waarna ze op basis van SVH Praktijkbewijzen een branchediploma kunnen halen. Voor …