home Nieuws 4 bedrijfsopleidingen food bij HAS Hogeschool binnenkort online beschikbaar

4 bedrijfsopleidingen food bij HAS Hogeschool binnenkort online beschikbaar

HAS Hogeschool gaat enkele bedrijfsopleidingen voor de foodsector in digitale vorm aanbieden. De Basiscursussen Zuivel, Bakkerij, Vlees en Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie worden naast klassikaal in de loop van 2018 ook online aangeboden. Hiervoor heeft HAS Hogeschool een eigen online omgeving ontwikkeld. De gehele cursusinhoud van de cursussen is daarvoor gedigitaliseerd. De cursussen onderscheiden zich van veel andere e-learning foodcursussen doordat de cursisten interactie met elkaar en docenten kunnen hebben.

HAS Hogeschool merkt dat onder cursisten een stijgende behoefte is om zichzelf onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen ontwikkelen. Met het digitaliseren van het cursusaanbod speelt de HAS op deze behoefte in. De instelling kan haar kennis en ervaring zo op een laagdrempelige manier delen met professionals uit heel Nederland.

Sociaal online leren met een praktische insteek
De online basiscursussen onderscheiden zich van standaard e-learning cursussen door de interactie met andere deelnemers en docenten. Cursisten kunnen op die manier overleggen en samenwerken terwijl docenten het geheel monitoren en bijsturen waar nodig. Zo leren cursisten niet alleen van het cursusmateriaal en de docenten, maar ook van elkaar. De insteek is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten.

Start met zuivel
Vanaf januari 2018 is de Basiscursus Zuivel in digitale vorm beschikbaar. Deze cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de zuivelindustrie of aanverwante bedrijfstakken. De cursus bestaat uit acht modules. De eerste vier modules behandelen de samenstelling en kwaliteitsaspecten van melk en veel voorkomende processtappen in de zuivel. De tweede helft van de cursus gaat dieper in op een viertal belangrijke zuivelproducten; yoghurt, consumptiemelk, kaas en melkpoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *