home Nieuws Primeur: eerste Limburgse asperges geoogst

Primeur: eerste Limburgse asperges geoogst

Door Teboza uitgereikt aan Smeding Groenten en Fruit

Vanmorgen zijn de allereerste Limburgse asperges uit de kas geoogst bij Teboza. Jan Muurmans van Teboza heeft deze primeur overhandigd aan Smeding Groenten en Fruit. Chef-kok Peter Scholte van The Green House heeft de eer om met dit eerste witte goud te gaan koken.

Asperges onderweg naar The Green House
Smeding brengt vandaag de allereerste asperges rechtstreeks van de teler naar Peter Scholte, chef-kok van The Green House in Utrecht. The Green House is een duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties, ontwikkeld vanuit circulaire uitgangspunten. Albron, de initiatiefnemer van The Green House, creëerde het horecaconcept met de ambitie om circulariteit mainstream te maken. Groenten en kruiden, en dan vooral seizoensgroenten, zijn de basis voor elk gerecht. Met de eerste kasasperges maakt Scholte zich op voor het aspergeseizoen.

Kasasperges van uitstekende kwaliteit
Dankzij het gelijkmatige klimaat in de kas en het geringe verschil in dag- en nachttemperatuur groeit de asperge zonder stress. Zo blijft de asperges lekker mals en is de smaak perfect. Door het verwarmen wordt de asperge uit de kas ook zo’n 10 tot 15% dikker vergeleken met de asperge van de buitenteelt. De kwaliteit van de eerste Hollandse kasasperges is dan ook uitstekend.

Op bezoek bij de teler
Dit seizoen gaat Smeding met haar klanten op bezoek bij teler Will Teeuwen van Teboza. Klanten krijgen volop inspiratie om meer uit asperges te halen, zowel culinair als commercieel. Van voorgerecht tot dessert. Sous-vide gegaard, gegrild, gebakken of gekookt. En van traditionele Brabançonne tot de meest moderne bereidingen.

Familie Teeuwen
Al 3 generaties lang teelt de familie Teeuwen uit Helden vol passie en liefde asperges. Teboza heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. In de perfecte zandgronden in Limburg worden allerlei soorten asperges geteeld. De focus voor de toekomst ligt op de introductie van nieuwe aspergerassen en de ontwikkeling van nieuwe teelttechnieken en 
-methoden, die bijdragen aan een hoger teeltrendement.

Op bestelling
Vanaf nu zijn de kasasperges op bestelling verkrijgbaar bij Smeding; via de Sligro bezorgservice en bij de AGF-filialen van Smeding binnen de Sligro vestigingen. De komende weken is het aanbod nog beperkt. De allereerste asperges uit de volle grond worden rond Pasen verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *